Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mokyklų tinklo pertvarka: Šilutės valdžia mažina apsukas

Publikuota: 2016 kovo 23 Kategorija: Savivaldybėje

Svajoti dar niekas neuždraudė. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Svajoti dar niekas neuždraudė. (www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Pertvarkos vėzdas dabar jau skaudžiausiai žada tvoti tik Pašyšių pagrindinei mokyklai, kurią siūloma reorganizuoti į pradinę, o Gardamo ir Traksėdžių pagrindinės mokyklos tokio likimo dar kurį laiką gali išvengti. Tačiau ir joms gresia tapti kitų mokyklų skyriais.

Toks sprendimo projektas parengtas atsižvelgus į rajono mokyklų tinklo pertvarkos 2016-2020 metų bendrojo plano projekto rengimo darbo grupės pasiūlymus ir Švietimo ir mokslo ministerijos rekomendacijas. Jis jau svarstomas Šilutės rajono savivaldybės tarybos komitetuose.

Jeigu savivaldybės taryba pritars tokiai mokyklų tinklo pertvarkai, tai jau nuo šių metų rugsėjo 1 d. Pašyšių pagrindinė mokykla bus reorganizuota į pradinę mokyklą ir bus prijungta prie Juknaičių pagrindinės mokyklos, Gardamo pagrindinė mokykla taps Žemaičių Naumiesčio gimnazijos, o Traksėdžų pagrindinė mokykla – Šilutės Martyno Jankaus pagrindinės mokyklos progimnazijos skyriais su 1-8 klasėmis.

Tai leis sutaupyti daugiau kaip 180 tūkst. eurų mokinio krepšelio ir per 44 tūkst. eurų savarankiškų lėšų per vienus mokslo metus.

Dar apie 18 000 eurų bus sutaupyta, Inkaklių mokyklą-daugiafunkcį centrą prijungus prie Švėkšnos „Saulės“ gimnazijos.

Tačiau visų problemų tai neišspręs, juolab kad reorganizavus minėtas mokyklas, dalis darbuotojų neteks darbo, jiems reikės mokėti išeitines kompensacijas. Todėl, anot Šilutės rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Birutės Tekorienės, visoms rajono mokykloms teks ir toliau veržtis diržus, kad turėtų iš ko atsiskaityti su savo darbuotojais už darbą gruodžio mėnesį.

Vis dėlto tai tik laikinas problemos sprendimas, mat, jeigu mokinių rajone ir toliau taip mažės (per 4 metus praradome 949), tai tolesnės mokyklų tinklo pertvarkos vargu ar pavyks išvengti.

1 skaitytojų komentaras
? 2016 kovo 23d., 21:3178.61.57.176
A kada bus paskelptas gelbėtojas, kuris tarsi mesijas nusileido iš padebesių ( o gal iš Pagėgių)? Prastas , nuspėjamas scenarijus. Bet Pašyšių bendruomenė aukojama – galten mažiausiai už TT balsuoja? :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą