Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Prieš Šyšos teršėjus – ir visuomenė, ir prokurorai

Publikuota: 2010 rugsėjo 23 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

Edvardo Jurjono nuotr.Edvardo Jurjono nuotr.

Rugsėjo 11 d. Šilutės bioetanolio bendrovės Šyšos upėje sukelta ekologinė nelaimė, jos priežastys ir pasekmės gamtai sudomino ir Šilutės r. apylinkės prokuratūrą.

“Šilutės ETA žinių” šaltiniai pranešė, kad šį ketvirtadienį vienas iš Šilutės r. aplinkos apsaugos agentūros inspektorių buvo pakviestas į prokuratūrą pokalbio apie ekologinės nelaimės Šyšos upėje tyrimą.

Šaltinių teigimu, aplinkosaugininko buvo paprašyta pateikti prokurorams visą turimą informaciją apie Šyšos upės apnuodijimo etilo alkoholiu priežastis, taip pat nelaimės mastą, žalą gamtai ir kita.

Neatmetama galimybė, kad vėliau Šilutės r. apylinkės prokuratūros iniciatyva bus pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Pirmosios dėl deguonies stygiaus vandenyje kritusios žuvys Šyšos upėje buvo pastebėtos rugsėjo 11 – osios vakare ties Šyšos kaimu. Kitą dieną dūstančios žuvys plūstelėjo į Šilutės mažųjų laivų prieplauką…

Greitai buvo išaiškinta, kad per Šilutės miestą vingiuojančią upę savo gamybos produkcija – dehidratuotu spiritu apnuodijo ekologinių degalų gamintoja AB “Biofuture”.

Per pirmąsias ekologinės nelaimės dienas iš Šyšos upės buvo išgriebta apie 2500 įvairių kritusių žuvų.

Tomis dienomis iš Šyšos pasemto vandens galutinių tyrimo išvadų laukiamą kitą savaitę. Žala gamtai dar skaičiuojama.

“Biofuture” įmonė Šyšos upę teršia ne pirmą kartą. Todėl Šilutėje buvo įsteigta  iniciatyvinė gyventojų grupė, kuri rytoj, penktadienį, 12 val. prie šios įmonės ketina surengti protesto akciją.

Rašyti komentarą