Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pagėgių meras supainiojo interesus

Publikuota: 2010 rugsėjo 14 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Seimo narį Kęstą Komskį už nuopelnus Tauragės kraštui apdovanoti siūlęs jo brolis, Pagėgių meras Virginijus Komskis supainiojo viešuosius ir privačius interesus, pranešė Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (toliau – VTEK).

Pagėgių merą “tvarkietį” V. Komskį etikos sargams apskundė Seimo narys konservatorius Kęstutis Masiulis.

“Manau,kad tai yra privačių ir asmeninių interesų akivaizdžiausias supainiojimas. Jeigu brolis teikia brolio kandidatūrą apdovanoti, tai, manau, kad kitais atvejais irgi brolio nepamirš”, – LTV laidai “Šiandien” teigė K. Masiulis.

VTEK taip pat nustatė, kad parlamentarą pristatyti apdovanojimui buvo galima tiesiai apskrities komisijai, o ne per jo brolio vadovaujamą savivaldybę.

“Pažeidė įstatymo nuostatą vengti interesų konflikto ir nedalyvauti sprendimų procedūrose, jeigu tai yra susiję su tavo privačiu interesu. Šiuo atveju, privatus interesas buvo rūpestis brolio reputacija”, – LTV “Šiandien” aiškino VTEK patarėjas Tomas Čaplinskas.

Pagėgių meras įsitikinęs, kad etikos sargams jį apskundęs konservatorius politikuoja. Tačiau komisijos sprendimo skųsti nežada.

“Šiandien aš taip nesielgčiau,aš tikrai nusiųsčiau vicemerui ir vicemeras pasirašytų tą patį teikimą. Tąkart aš buvau dar jaunas meras”, –  LTV “Šiandien” teigė V. Komskis.

Parlamentaras K. Komskis teigia, kad jį apdovanojo apskritis, o ne brolio vadovaujama savivaldybė. Nepaisant to, garbės ženklą esą grąžintų.

“Mielu noru tą padaryčiau, jei iš tiesų būtų kam jį atiduoti. Jau seniai tai galvojau, iš karto, kai gavau, kai kilo tas ažiotažas. Mielai atiduočiau, gaila tik apskričių nebėra”, – kalbėjo frakcijos “Tvarka ir teisingumas” narys K. Komskis.

Garbės ženklas “Už nuopelnus Tauragės apskričiai” Seimo nariui K. Komskiui buvo įteiktas praeitų metų vasario 12 d.

1 skaitytojų komentaras
RITA 2010 rugsėjo 16d., 18:0684.15.183.118

SIAIP JAU NEPASAKYCIAU KAD NENUSIPELNES KLIUVO IR JAM IR PAGEGIU KRASTUI ZMONES DEL TO NELABAI IR PYKSTA NORS YRA VISOKIU KALBU

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą