Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Dėl Šyšoje dūstančių žuvų sunerimo ir Šilutės valdžia

Publikuota: 2010 rugsėjo 14 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Edvardo Jurjono nuotr.Edvardo Jurjono nuotr.

Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorius Šarūnas Laužikas raštu kreipėsi į Aplinkos ministrą su prašymu ištirti Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento darbuotojų veiksmus aiškinantis Šyšos upėje nuolat pasikartojančių ekologinių nelaimių priežastis ir tinkamai įvertinti jų darbą.

Administracijos direktorius primena ministrui apie šių metų birželio 26 d. kilusią ekologinę nelaimę, kurios metu Šyšos upėje masiškai gaišo žuvys.

Nors departamento pareigūnai buvo paėmę upės vandens laboratorijoje ištirti, taršos šaltinio ir kaltų dėl upės teršimo aplinkosaugininkai taip ir neišaiškino.

Šį sekmadienį ekologinė nelaimė Šyšos upėje pasikartojo. Tačiau Šilutės r. savivaldybės administracija apie tai sužinojo tik iš žiniasklaidos pranešimų.

Pasikartojantys ekologiniai incidentai, Š. Laužiko teigimu, kenkia Šilutės rajono įvaizdžiui ir menkina valstybinį požiūrį į mus supančią aplinką. “Mes manome, kad daugelį metų pasikartojantys ekologiniai incidentai ir nenoras rasti kaltų asmenų, kurie galėjo užteršti upę, sąmoningai yra dangstomi Aplinkos ministerijos pareigūnų”, – įsitikinęs Šilutės r. savivaldybės administracijos direktorius.

Apie ministerijoje priimtus sprendimus dėl Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnų darbo Š. Laužikas prašo informuoti Šilutės r. savivaldybės administraciją.

2 skaitytojų komentarai
edward's 2010 rugsėjo 16d., 08:4278.59.72.77

Jeigu ne tas krepimasis butu buve kaip visada.Reaguota buvo auksciausiame lygyje.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 1

Atsakyti

vytas 2010 rugsėjo 17d., 22:2478.61.116.40

ir be kreipimosi jau buvo aiskus kaltininkas

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą