Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Arūnas Pupšys. Pirmieji metai Taryboje – tai tik mažas žingsnis gerovės Šilutės krašte link

Publikuota: 2016 sausio 27 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Arūnas Pupšys.Arūnas Pupšys.

Pasibaigus pirmiesiems Šilutės rajono savivaldybės 8-ojo šaukimo tarybos veiklos metams, spėta sudėti tik pradinius pamatus planuojamiems nuveikti darbams, tačiau jau dabar galiu pasidžiaugti keliomis permainomis.

Dirbau Socialinių reikalų komitete, vykdžiau Sporto tarybos pirmininko pareigas, buvau išrinktas į Šilutės rajono VšĮ „Šilutės sportas“ stebėtojų tarybą, tapau Visuomeninės administracinės ginčų komisijos ir Šilutės kultūros ir pramogų centro tarybos pirmininku, taip pat Šilutės miesto istorinio parko infrastruktūros ir stadiono sutvarkymo darbo grupės nariu.

Nemažai darbų buvo padaryta Socialinių reikalų komitete. Po apsilankymo Šilutės šaulių kuopos būstinėje buvo išspręsta problema dėl patalpų – savivaldybė su Šilutės šaulių kuopa pasirašė statinio panaudos sutartį. Buvo aplankyti 6 Šilutės miesto lopšeliai – darželiai, kurių administracija ir Šilutės rajono savivaldybės administracija komiteto iniciatyva susitiko prie apskritojo stalo ir aptarė vidaus remonto darbus. Pateikiau pasiūlymą, kad vaikų darželiai turi būti tvarkomi centralizuotai, atsižvelgiant į įstaigų problemas. Taip būtų sukurtos geros darbo sąlygos administracijos darbuotojams, o mažieji šilutiškiai jaustųsi saugūs.

Sporto taryba, kurios pirmininkas aš esu, savo veikloje vadovaujasi savivaldybės tarybos patvirtintu veiklos planu. Praėjusiais metais ypatingą dėmesį skyrėme Šilutės rajono savivaldybės sportininkų ugdymo centrų, sporto klubų ir nevyriausybinių sporto organizacijų sportinės veiklos daliniam finansavimui, pritarėme 1121, 39 Eur skyrimui VšĮ „Šilutės Sportas“ ir 200 Eur – Šilutės dziudo klubo “Kumikata” narių išvykai į varžybas Nicoje. Pinigai buvo skiriami atsakingai išnagrinėjus prašymus. Buvo apdovanoti 26 sportininkai ir 8 jų treneriai. Jiems buvo skirta premijų bendrai 6040 Eur sumai. Mano manymu, Šilutės rajono Sporto taryba dirbo efektyviai, į visus prašymus atsižvelgė, o nutarimai buvo priimti nuosekliai bei nešališkai.

Pritarus Šilutės rajono sportininkų bendruomenės atstovams, inicijavau Šilutės miesto istorinio parko infrastruktūros ir stadiono sutvarkymo darbo grupės sudarymą, tapau jos nariu. Pirmajame šios grupės susirinkime buvo aptartos Šilutės miesto istorinio parko infrastruktūros, panaudojant Šilutės miesto stadiono infrastruktūrą, sutvarkymo finansavimo galimybės ir tvarka. Rūpinausi, kad renovacijai skirtas biudžetas būtų panaudotas tikslingai ir naudingai.

Šilutės kultūros ir pramogų centro stebėtojų taryboje taip pat buvau išrinktas pirmininku. Praėjusiais metais buvo surengtas vienas šios tarybos susitikimas, kuriame buvo aptarti įstaigos veiklos rodikliai kitiems metams. Taip pat buvo svarstoma dėl Šilutės kultūros ir pramogų centro renovacijos darbų, kurių pirmieji žingsniai numatyti jau 2016 metais. Pabrėžiu, kad renovuotame Kultūros centre bus sudarytos sąlygos įvairaus amžiaus gyventojams ir neįgaliesiems tenkinti savo kultūrinius poreikius, o darbuotojai, turėdami geresnes darbo sąlygas, galės pagerinti ir savo teikiamas paslaugas.

Trumpai apžvelgus praėjusių metų darbus, manau, kad tinkamai atstovavau tiek rinkėjams, tiek bendruomenėms, tiek Socialdemokratų partijai. Tikiu, kad tai buvo tik mažas žingsnis pirmyn – modernesnio, saugesnio, patrauklesnio investuoti ir ekonomiškai stipresnio Šilutės rajono link.

Kviečiu Jus taip pat prisidėti prie mūsų krašto gerovės kūrimo. Visuomet esu atviras Jūsų pasiūlymams, idėjoms bei susirūpinimams.

Šilutės rajono savivaldybės tarybos narys Arūnas Pupšys

Užsakymo Nr. 160127