Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Įspėja dėl aižėjančio Kuršių marių ledo

Publikuota: 2016 sausio 25 Kategorija: Aktualijos

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lietuvos Kariuomenės Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras įspėja gyventojus, kad atšilus ledas Kuršių mariose tirpsta ir aižėja. Gyvenotojai prašomi nelipti ant nestabilaus Kuršių marių ledo ir įspėti to nedaryti aplinkinius.

Remiantis Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių grupės informacija, artimiausias tris paras oro temperatūra dienos metu bus tarp +3 ir +6 laipsnių, o vėjo greitis kils iki 16 metru per sekundę.

Veikiant minėtiems meteorologiniams veiksniams ledas pradeda trūkinėti, jame atsiranda properšų, tampa plonas ir nestabilus.

Jūrų gelbėjimo koordinavimo centras kartu su kitomis tarnybomis nuolat budi ir yra pasiruošę suteikti pagalbą nelaimės ištiktiesiems. Tačiau gyventojai turi žinoti, kad sudėtingos gamtos sąlygos (ledų sangrūdos, properšos lede, rūkas) apsunkina gelbėjimo operacijų vykdymą, todėl ne visuomet jų baigtis gali būti sėkminga. Todėl gyventojai raginami būti atsakingais už savo gyvybes ir nelipti ant nestabilaus ledo.

Ištikus nelaimei ar esant jos liudininkais, svarbiausia nepanikuoti, o veikti apgalvotai.
Nelaimės atveju reikia skambinti bendruoju pagalbos telefonu 112 ir pranešti apie įvykį, įvykio vietą (bent apytikslę vietą ar orientyrą, kurį matote) ir savo kontaktinį numerį.

Gavęs pranešimą apie įvykį, Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras organizuoja paieškos ir gelbėjimo operaciją, koordinuoja operaciją vykdančių pajėgų veiksmus, jiems vadovauja, taip pat koordinuoja būtinosios medicinos pagalbos suteikimą nukentėjusiems, išgelbėtiems asmenims, rūpinasi jų nugabenimu į saugią vietą.

Saugaus elgesio ant ledo atmintinė:
http://www.lietuvoskariuomene.lt/lt/kariuomenes_struktura/karines_juru_pajegos/padaliniai_344/juru_gelbejimo_koordinavimo_centras/saugaus_elgesio_ant_ledo_atmintine.html?pbck=0

www.kam.lt inf.

Rašyti komentarą