Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šyšos upėje vėl dūsta žuvys (nuotr.)

Publikuota: 2010 rugsėjo 13 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Edvardo Jurjono nuotr.Edvardo Jurjono nuotr.

Sekmadienio rytą Šyšos upės žiotyse įsikūrusio kaimo gyventojai antrą kartą per pastaruosius 3 mėnesius sukėlė ant kojų aplinkos apsaugos pareigūnus – upėje ties Šyšos kaimu vėl masiškai duso žuvys.

Pranešama, kad, kaip ir birželio pabaigoje, po Joninių, žmonės užuodė nuo upės sklindantį alkoholio kvapą. Tačiau Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros vedėjas Valentinas Ščerveninas tai neigia.

Anot jo, gamtosaugininkai tą patį sekmadienio rytą išžvalgė Šyšos upę nuo pat UAB “Biofuture” išleistuvų iki žiočių, tačiau nieko neužuodė. Esą upėje nebuvo pastebėta ir jokių teršalų.

Aplinkos apsaugos pareigūnai iš įvairių upės vietų pasėmė vandens, o šiandien, pirmadienį, jis buvo išvežtas į Klaipėdos jūrinių tyrimų centro laboratoriją ištirti.

Pasak V. Ščervenino, vandens mėginiai iš Šyšos upės imami ir pirmadienį. Iš vandens pasirinktinai išgriebta dūstančių žuvų, jos bus vežamos tirti į Vilnių.

Agentūros vedėjo teigimu, kaip ir po Joninių, daugiausiai dūstančių žuvų stebima ties Šyšos kaimu. Tačiau atsakymo, kodėl joms vandenyje stinga deguonies, pareigūnas dar negalėjo duoti, tvirtindamas, kad tikrosios nelaimės priežastys turėtų paaiškėti, kai upės  vanduo ir žuvys bus ištirtos laboratorijose.

Šyšos upės vanduo Klaipėdos jūrinių tyrimų centro laboratorijoje buvo tiriamas ir po birželio pabaigoje šią upę ištikusios ekologinės nelaimės, kai iš vandens buvo išgriebta apie 150 kg nugaišusios žuvies. Tačiau nelaimės priežastis taip ir liko neišaiškinta.

 

 

 

 

 

Edvardo Jurjono nuotr.

2 skaitytojų komentarai
Ekspertas 2010 rugsėjo 13d., 09:1084.32.215.37

Dabar pareigūnai bus priversti būti šunimis ir uostyti, viską uostyti ir turi užuosti taip kaip kažkas nori. Gaila, kad chemijos pamokos ne visiem buvo įkandamos.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

chemikas 2010 rugsėjo 13d., 12:5078.61.24.50

Šiuolaikinės technologijos nereikalauja uostyti, tačiau jei specialistai tik tiek temoka…

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 2

Atsakyti

Rašyti komentarą