Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Valdžia pasiekė savo

Publikuota: 2010 rugsėjo 09 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

LR Vyriausybės pastangos mažinti valstybės išlaikomų bedarbių duoda pirmųjų vaisių: Šilutės darbo biržoje registruotų bedarbių skaičius per praeitą mėnesį sumažėjo daugiau kaip 200.

Per rugpjūtį Šilutės darbo biržoje buvo užregistruota 315 naujų bedarbių, – 160, arba beveik 35 proc. mažiau nei liepos mėnesį.

Anot Šilutės darbo biržos Karjeros planavimo skyriaus vyriausiosios specialistės Danės Mongirdienės, bene didžiausią įtaką tokiems pokyčiams turi nuo liepos pabaigos įsigalioję darbo rinkos stebėsenos sąlygų ir tvarkos aprašo pakeitimai, dėl kurių darbo ieškantiems gyventojams sumažėjo galimybių gauti socialines garantijas ir taip vadinamą bedarbio pašalpą.

Pavyzdžiui, nuo šiol į valstybės pinigais remiamus bedarbius neįrašomi žmonės, kurie gauna naudos iš žemės ūkio veiklos arba tiesiogines išmokas už deklaruotas žemės ūkio naudmenas ir pasėlius. Darbo birža apie jų pajamas iš žemės ūkio sužino iš LR žemės ūkio ir kaimo verslo registro.

“Tokių bedarbių sulaukiame gana daug. Pasitaiko dienų, kai 5 ar net 6 naujiems bedarbiams iš 20 turime pasakyti, kad pašalpa jiems nebus mokama. – telefonu “Šilutės ETA žinioms” sakė D. Mongirdienė. – Jie įrašomi tik į darbo ieškančių žmonių sąrašą”.

Rugsėjo 1 d. Šilutės darbo biržoje buvo užregistruoti 4996 bedarbiai. Mėnesį anksčiau jų būta 210 daugiau – 5206.

1 skaitytojų komentaras
vot 2010 rugsėjo 9d., 16:2878.61.24.50
Jei moteris, triūsiančias virtuvėje ,pripažintų turinčiomis darbo, bedarbių dar sumažėtų, bet ar gyvenimas dėl to joms taptų geresnis…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą