Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kai sėkmė nusisuka…

Publikuota: 2010 rugsėjo 09 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Vienas žinomiausių krašto ūkininkų, dukart respublikinio “Metų ūkio” konkurso nugalėtojas Zigmas Stonys iš Šėrių kaimo (Juknaičių sen., Šilutės r.) sako pavargęs beūkininkauti. Todėl jau kuris laikas jis bando parduoti savo pieno ūkį.

Deja, niekas neskuba mokėti jo prašomos kainos.

Z. Stonys neslepia, kad parduoti 20 metų kurtą ūkį ryžosi dėl jį prislėgusių skolų ir pastaraisiais metais itin pašlijusios sveikatos. Į septintą dešimtį metų įkopusį vyrą nustoti ūkininkauti ragina ir į užsienį dirbti išvykę vaikai.

Mėgindamas nors kiek pataisyti savo finansinę padėtį, šėriškis ūkininkas vienas pirmųjų Šilutės rajone pernai ėmėsi savo produkcijos perdirbimo ir prekybos. Tačiau neišlaikė sparčiai augančios konkurencijos, todėl turėjo pasitraukti iš šios veiklos.

Už 52 hektarus nuosavos dirbamos žemės su visais pastatais, padargais ir 25 melžiamas karves su prieaugliu Z. Stonys norėtų gauti 1,5 mln. litų. Ūkininkui jų užtektų ir skoloms grąžinti, ir nedideliam nameliui Šėrių kaimo apylinkėse įsigyti.

Anot šėriškio ūkininko, besidominčių jo ūkiu yra nemažai. Tačiau išgalinčių sumokėti jam prašomą kainą Z. Stonys dar nesulaukė.

Nevilties apimtas ūkininkas laukia nesulaukia, kada užsieniečiams bus leista pirkti Lietuvoje dirbamą žemę…

Rašyti komentarą