Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

ES milijonai atsirūgs vandens vartotojams

Publikuota: 2010 rugsėjo 06 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Vien tik dėl šiuo metu vykdomų investicijų vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemoms atnaujinti ir išplėsti Šilutės rajone geriamasis vanduo jo vartotojams kitąmet gali pabrangti 3 – 4 cnt už kub. metrą.

UAB “Šilutės vandenys” įgyvendina arba pradeda įgyvendinti du iš ES struktūrinių fondų finansuojamus vandentvarkos projektus: “Vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo sistemų renovavimas ir plėtra Šilutės rajono savivaldybėje. Valymo įrenginių rekonstrukcija Rusnės miestelyje”  ir “Šilutės dumblo apdorojimo įrenginių statyba”.

Bendra šių projektų vertė – apie 32 mln. Lt, apie 26 mln. Lt gauta iš ES fondų.

Visos šios sąnaudos bus įtrauktos į geriamojo vandens tiekimo ir nuotekų tvarkymo paslaugų kainas. Pirmojo geriamojo vandens pabrangimo Šilutės rajono gyventojai sulauks jau kitą rudenį, kai rajono tarybai “Šilutės vandenų” bendrovė pateiks tvirtinti perskaičiuotą – didesnę vandens kainą.

Anot UAB “Šilutės vandenys” direktoriaus Alfredo Markvaldo, iki kito rudens bus užbaigta tik dalis šiuo metu vykdomų iš ES fondų finansuojamų darbų. Todėl ir į geriamojo vandens kainą bus įskaičiuota tik dalis investicijų.

Dėl milijoninių investicijų į vandentvarkos projektus padidės įmonės įstatinis kapitalas, augs amortizaciniai atskaitymai. Todėl vandens kubas nuo kito rudens jo vartotojams, anot A. Markvaldo, gali pabrangti 2 – 3, daugiausia 4 centais. “Daugiau įtakos vandens kainai turės per pastaruosius 3 metus kone dvigubai pabrangusi elektros energija ir kuras,” – telefonu “Šilutės ETA žinioms” sakė UAB “Šilutės vandenys” direktorius.

Kiek iš viso šilutiškiams gali pabrangti vanduo ir nuotekų tvarkymas, A. Markvaldas sakė dar neskaičiavęs.

Šiuo metu geriamojo vandens kubas šilutiškiams kainuoja 2,32 Lt (įskaičiuotas 21 proc. PVM), už nuotekų surinkimą ir tvarkymą jie moka 3,79 Lt už kub. m (su PVM).

Rašyti komentarą