Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Atėjo Šilutės istorinės dalies medžių eilė

Publikuota: 2015 lapkričio 26 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.www.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybėje brandinamas planas, kaip pertvarkyti/sutvarkyti Šilutės miesto istorinės dalies želdinius, kad jie nekeltų pavojaus gyventojams ir jų turtui, ir pažiūrėti būtų gražu.

Miesto želdiniai ir jų tvarkymas – labai jautri tema. Ypač Šilutėje, kur medis kartais nukertamas tik todėl, kad trukdo betoninei trinkelei padėti.

Todėl, kai tik sužinojome apie planus tvarkyti miesto centrinės dalies želdinius, nedelsdami susisiekėme su Šilutės rajono savivaldybės administracijos Architektūros ir urbanistikos skyriaus vedėju Viktoru Bičkausku ir tiesiai šviesiai paklausėme, ar planuojamas miesto želdinių pertvarkymas/sutvarkymas reiškia, kad visi senieji medžiai bus pašalinti, o vietoj jų bus sodinami nauji.

-Ne, – kategoriškai pareiškė V. Bičkauskas. – Projekte gali būti numatyti įvairūs dalykai. Tačiau bet kokiu atveju tai turi daryti kraštovaizdžio specialistas. Kokius sprendinius numatys, kokius medžių priežiūros būdus numatys, taip ir bandysime daryti.

Tačiau, anot V. Bičkausko, kol kas tai tik kalbos, pamąstymai, kad reikia tvarkyti miesto želdinius, ir esą dar net nėra apsispręsta, kokią teritoriją turėtų apimti želdinių sutvarkymo projektas – gali būti, kad ir visą miesto istorinę dalį.

V. Bičkausko teigimu, projektavimo konkursas turėtų būti organizuojamas kitais metais. Jis žada, kad miesto visuomenė nebus palikta nuošalyje – esą bent jau projektiniai pasiūlymai ir sprendiniai bus skelbiami savivaldybės tinklalapyje.

7 skaitytojų komentarai
Husqvarna 2015 lapkričio 26d., 13:09162.247.72.217
Arba V.Bičkauskas ko nors nežino arba gražiai nutylėjo nes jo nuomonė nesutampa su politikų nuomone. Projektas planuojamas kitais metais, bet tie kiti metai už gero mėnesio :)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

Anal-itikas 2015 lapkričio 26d., 14:0478.61.120.129
Tiesiai šviesiai, teisingas politikų požiūris. Socialiai remtiniems reikia malkų, o miestą papuoš nauji sodiniai, kurie bus pasodinti taip, kad niekam netrukdys. Visi miestai atsinaujina naujais želdiniais, neturi atsilikti ir Šilutė.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 14 Thumb down 13

Atsakyti

Minge 2 2015 lapkričio 26d., 15:4282.135.140.138
Dar nepasimokė valdantieji iš savo klaidų Mingės kaime, kuomet paskubomis įteisino,sukūrė komisiją ir iškirto sveikus ir papuvusius medžius kartu. Po to tūpiems politikams teismas išaiškino, kad išpjovė architektūrinio paveldo saugotinus kraštovaizdžio elementus, priteisė 0,5 mln litų žalos, dabar vėl lipa paties grėblio. Miestelėnai daugiau nemokėsim savo mokesčių pinigais baudas už tokius savivaldybės vadovų sprendimus -per teismus išsireikalausim iš tiesioginių kaltininkų savivaldybėje.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 11

Atsakyti

Edvardas 2015 lapkričio 27d., 14:2578.61.27.149
Tai ko žmonės savo aplinkoje turi daug, paprastai nevertina, o ką įsigijo kiti- pavydi, tokia natūrali žmogiška natūra. Šilutės centras garsėja ir dauguma atvykstančių svečių mums pavydi – “kokia graži žalia centrinė gatvė”, “koks nuostabus jūsų miestas’, supranti kad komplimentai skirti didiesiems medžiams ir išsaugotiems seniesiems pastatams -neatskiriama mūsų gražumo dalis. Stambius medžius vertina ir saugo visi civilizuoti Europos miestai ir miesteliai.
Daliai Šilutiškių vertybė ir grožis yra atvežti pasodinti medžiai (pasižymintys savybe dešimtmečius neaugti) kurie “puošia” Akropolių aikšteles ar kaimyninių rajonų (Šilalės, Tauragės…) centrines gatves.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 3

Atsakyti

Manau 2015 lapkričio 28d., 14:0578.61.10.227
Manau, kad tų, atsiprašau, šūdmedžių, sodinimas, visų pirma yra verslas, o Šilutėje – visi verslininkai… Jei iš tiesų šitie verslininkai ketina naikinti miesto veidą, tai mes, miestelėnai, mylintys savo miestą, ne tik pinigus, turime vienytis, burtis į rimtą protesto akciją, o ne į šiaip pasikalbėjimus. Turi būti kokie nors būdai sustabdyti tokią nusikalstamą veiklą. Ir nesekite pasakų apie supuvusius medžius…

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 3

Atsakyti

Anal-itikas 2015 lapkričio 29d., 15:5678.61.120.129

Puiki jūsų idėja kuriai pritariu. Tik kiekvienam aktyvistui reikėtų pasirašyti, kad jis imasi finansinės atsakomybės dėl galimai supuvusių ir nesupuvusių medžių ir sutinka visiškai atlyginti žąlą.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 3

manau 2015 lapkričio 27d., 17:265.20.114.163

saugokime tuos is vidaus supuvusius medzius, kol vejas juos viena diena isvartys, bet kazin ar tada gamtos myletojai prisiims , bent moraline atsakomybe…

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 9

Atsakyti

Rašyti komentarą