Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rusnės kaimo turizmo draugijai – 10 metų

Publikuota: 2010 rugpjūčio 30 Kategorija: Rajone

D. Drobnienė (kairėje) su vyriausiais draugijos nariais Emilija ir Justinu Pužais. (Liudo Mockaus nuotr.)D. Drobnienė (kairėje) su vyriausiais draugijos nariais Emilija ir Justinu Pužais. (Liudo Mockaus nuotr.)

Ta proga Salos etnokultūros ir informacijos centre, Rusnėje, draugija surengė savo veiklos pristatymą.

Anot Rusnės kaimo turizmo draugijos pirmininkės, Šilutės r. savivaldybės tarybos narės Dalios Drobnienės, sumanymas drauge plėtoti verslą kilo po seminaro apie kaimo turizmo paslaugas Šilutės turizmo ir verslo paslaugų mokykloje. Ta mintis rusniškius taip užkabinusi, kad 5 salos gyventojų šeimos netrukus susibūrė į draugiją ir 2000 – ųjų  rugsėjo pradžioje užregistravo ją Šilutės r. savivaldybėje.

Per 10 metų draugija išaugo ir sustiprėjo. Dabar jai priklauso 12 šeimų, kurios ne tik konkuruoja tarpusavyje, kas gražiau sutvarkys savo sodybą, kad pritrauktų daugiau poilsiautojų, bet ir padeda viena kitai plėtoti verslą, bendradarbiaudamos priimant turistus, kartu organizuodamos jiems pramogas, dalyvaudamos Rusnės miestelio renginiuose, pristatydamos savo sodybas, jose teikiamas paslaugas.

Draugija bendradarbiauja su Kintų buriavimo klubu, Rusnės gamtos fondu, Polesko (Rusija) kaimo turizmo organizacija “Labiau”.

Rusnės kaimo turizmo draugijos narius gražios sukakties proga sveikino Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotoja Stasė Skutulienė, Rusnės seniūnas Voitechas Deniušas, salos ir Šilutės švietimo ir kultūros darbuotojai. Koncertavo mišrus kamerinis choras “Vartana” ir Šilutės.

Rašyti komentarą