Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Katyčiuose – Šilutės kredito unijos įkurtuvės

Publikuota: 2010 rugpjūčio 27 Kategorija: Rajone

Simbolinę kasos atidarymo juostelę pirmoji perkirpo Šilutės KU valdybos pirmininkė G. Kimbrienė (antra iš dešinės). (Oresto Lidžiaus nuotr.)Simbolinę kasos atidarymo juostelę pirmoji perkirpo Šilutės KU valdybos pirmininkė G. Kimbrienė (antra iš dešinės). (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šį penktadienį Katyčiuose atidariusi naują nutolusią kasą, Šilutės kredito unija (toliau – KU) baigė įgyvendinti vieną pagrindinių savo plėtros tikslų – turėti savo skyrius visose 11 – oje Šilutės rajono seniūnijų.

Naujoji KU kasa duris atvėrė Katyčių gyvenvietės centrinėje dalyje, buvusių kultūros namų pastate.

Unijos klientus čia aptarnaus Gražina Balandienė, kuri, pasak Šilutės KU valdybos pirmininkės Genovaitės Kimbrienės, atitiko visus 3 pagrindinius unijos darbuotojams keliamus reikalavimus: turėti buhalterio išsilavinimą, darbo su pinigais patirties ir vietos seniūno, šiuo atveju Juzefos Tamavičienės, rekomendaciją.

15 – tus metus gyvuojanti Šilutės KU šiuo metu turi apie 6550 narių ir yra antra pagal dydį KU Lietuvoje po Panevėžio. Jos turtas siekia 53,6 mln. litų.

“Visi mūsų unijos nariai yra ir jos savininkai. Todėl mes nesivaikome didelių pelnų, bet dirbame savo nariams, – per naujos KU kasos atidarymą kalbėjo G. Kimbrienė. – Pas mus paprasčiau gauti kreditą, o sunkmečiu sušlabavus žmogaus mokumui, nesunkiai atidedame paskolos mokėjimą”.

Galimybe skolintis iš savo bankelio, anot Šilutės KU valdybos pirmininkės, šiuo metu naudojasi apie 1000 KU narių. Dvigubai tiek pajininkų unijoje laiko savo santaupas. O kur dar įvairūs mokėjimai, kitos finansinės paslaugos, kurios unijos nariams teikiamos gerokai pigiau.

Plėsdama nutolusių kasų tinklą, Šilutės KU nepamiršta tobulinti savo narių aptarnavimo, diegia naujausias bankininkystės technologijas: KU nariai jau kuris laikas gali tvarkyti savo finansus neišeidami iš namų, naudodamiesi internetinės bankininkystės paslauga; sparčiai plinta KU debetinių ir kreditinių kortelių naudojimas.

“Mūsų “MasterCard” kortelės jau išbandytos visame pasaulyje, visur jos aptarnaujamos be jokių problemų”, – savo kredito įstaigos pasiekimais džiaugėsi G. Kimbrienė. Ji tikisi, kad tai įvertins ir tie Katyčių seniūnijos gyventojai, kurie dar nėra įstoję į Šilutės KU narius.

Į Šilutės KU kasos Katyčiuose atidarymą su dovanomis atvyko Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotoja Stasė Skutulienė, administracijos direktorius Šarūnas Laužikas, vietos seniūnė J. Tamavičienė, taip pat būrelis unijos darbuotojų ir vietos gyventojų. Kasos patalpą pašventino ir sėkmės teikiant kaimo žmonėms taip reikalingas paslaugas linkėjo Žemaičių Naumiesčio katalikų parapijos klebonas Kazys Leščiauskas

Rašyti komentarą