Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Lietus dviračių šventės dalyvių neišgąsdino (nuotr.)

Publikuota: 2010 rugpjūčio 26 Kategorija: Šilutėje

Slalomo trasoje jauniausias varžybų dalyvis Mikas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Slalomo trasoje jauniausias varžybų dalyvis Mikas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Trečiadienio pavakarę Šilutėje įvyko pirmoji dviračių šventė, kurios metu mėgėjai minti pedalus ne tik mėgavosi važiavimu miesto gatvėmis didelėje grupėje, bet ir varžėsi dėl vertingų prizų – trijų naujutėlaičių dviračių.

Nors prieš šventės pradžią Šilutėje pliaupė lietus (protarpiais lijo ir vėliau), į Tilžės gatvės stovėjimo aikštelę, prie SODROS, susirinko per 40 įvairaus amžiaus dviratininkų. Iš ten dviratininkų kolona, lydima dviejų policijos ekipažų, patraukė centrinėmis miesto Tilžės ir Lietuvininkų gatvėmis į Šilutės prieplauką, kur jų laukė pagrindinis šventės renginys – varžybos dėl naujų dviračių su koncertu.

Dėl vertingų prizų buvo varžomasi trijose grupėse: vyrų, moterų ir vaikų iki 11 metų. Vyrams ir moterims teko įveikti 3 užduotis: slalomo, lėčiausio važiavimo ir kamuolio metimo į krepšį nuo riedančio dviračio. Mažiausieji varžybų dalyviai po slalomo rungties turėjo galimybę ilgiau atsipūsti, kol buvo pakviesti ridenti dviračių padangų.

Gausiausioje vyrų grupėje dėl trikovės nugalėtojo titulo varžėsi 24 dviratininkai. Šią atkaklią kovą laimėjo daugiausiai įskaitinių taškų surinkęs Endrius Šlyžius. Iš 5 varžybose dalyvavusių moterų geriausiai sekėsi Loretai Vilkienei, o vaikų grupėje (dalyvavo 6 vaikai) pergalę šventė Edvinas Kostinas.

L. Vilkienė džiaugėsi laimėtu dviračiu, o E. Šlyžius su E. Kostinu laimėtus prizus čia pat išmainė į 600 litų nuolaidų čekius naujiems dviračiams Šilutės “Dviračių centre”.

Specialių prizų varžybų dalyviams įteikė Šilutės r. savivaldybės meras Virgilijus Pozingis ir Šilutės rajono policijos komisariato viršininkas Stasys Mickevičius. Koncertavo grupė “Karčema” ir jaunimo kantri grupė “Karčemėlė”.

Pirmąją dviračių šventę Šilutėje surengė ir pagrindinius prizus įsteigė A. Višinskienės įmonės “Dviračių centras”.

Penktadienį, rugpjūčio 27 d., 18 val. šilutiškiai dviratininkai vėl rinksis į Senojo turgaus aikštę, ten bus duotas naujas “Kritinės masės” startas.

Edvinas KostinasLoreta VilkienėEndrius Šlyžius

 

 

 

 

Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą