Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

ve.lt: Rusnės salą apjuos suolelių alėja

Publikuota: 2015 spalio 29 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

Rusnės seniūnijos nuotr.Rusnės seniūnijos nuotr.

Rusnės sala jau metus traukia gyventojų ir turistų dėmesį kūrybiška iniciatyva – pernai įrengtoje vardinių suoliukų alėjoje šiuo metu jų skaičiuojama beveik 50. Rusnės seniūnės Dalios Drobnienės teigimu, tikimasi, kad rusniškių ir visų miestelį mėgstančių poilsiautojų dėka po kelerių metų žmonės galės rinktis, ant kurio iš šimto, o gal ir kelių šimtų Rusnės suoliukų prisėsti pailsėti.

Vieninteliame Lietuvoje saloje įsikūrusiame miestelyje šiuo metu stovi 44 vardiniai suoliukai, simbolizuojantys skirtingas istorijas ir taip neįprastai rodomą žmonių meilę Rusnei.

„Suoliukus įrengti nori ne tik rusniškiai, bet ir Rusnę pamėgę poilsiautojai bei turistai. Pavyzdžiui, Aleksoto bendruomenės Kaune gyventojai, jau 10 metų saloje rengiantys savo rudeninę šventę, Rusnėje įrengė suoliuką su dedikacija „Aleksoto bendruomenė svetingajai Rusnei“, – sako seniūnė.

D. Drobnienės teigimu, istorijų, kurias įamžina suoleliai, esama pačių įvairiausių.

„Pavyzdžiui, prie senojo Rusnės tilto dabar stovi suoliukas, ant kurio užrašyta „Už tai, kad galime būti vieni kitiems geri“. Prieš 53 metus potvynio metu, per ledonešį, trys kareiviai rizikavo ir itin sunkiomis sąlygomis perkėlė gimdyvę per upę, taip išgelbėdami jos ir vaiko gyvybę. Šiam įvykiui atminti įrengtas suoliukas. Kiekvienas iš keliasdešimties suolelių atspindi ne mažiau svarbias istorijas“, – sako seniūnė.

D. Drobnienė atkreipia dėmesį, kad suoleliai ne tik pažymi svarbias datas, vietas ar žmones, bet ir vienija dabartinę bendruomenę. Visi suoleliai yra gaminami vietinėje įmonėje, atminimo lenteles ruošia Šilutės meistrai, o pačius suoliukus pastatė seniūnijos darbuotojai.

„Norime, kad suoliukų gamybai skiriamos lėšos liktų pamaryje ir niekur neiškeliautų. Juk žmogus, kuris gamina suoliukus, įdarbina žmones, moka jiems atlyginimus. Ir visa tai neša naudą apylinkei. Esame tikri, kad suoliukų skaičius ateityje tik augs ir sudomins bei paskatins Rusnę aplankyti dar daugiau pamario mylėtojų“, – teigia Rusnės seniūnė.

ve.lt inf.

3 skaitytojų komentarai
111 2015 lapkričio 1d., 19:0678.61.10.135

Šaunuoliai rusniškiai, šilutiškiams reikia iš jų pasimokyti. Eini pylimu pagal Šyšą vos keli suoleliai. Šilutėje labai trūksta suolelių

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Asta 2017 lapkričio 22d., 10:0788.119.98.89

Labai šauni, kad mediniai suoliukai apjuos Rusnės salą, nes iš tikrųjų reikia vietos kur būtų galima prisėsti ir pasigrožėti nuostabia salos gamta.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Gražu 2017 lapkričio 22d., 20:4290.138.207.178

Graži rusniškių iniciatyva ir gera seniūnės ideja, tik tokiam nuostabiam istorinės architektūros miesteliui labiau tiktų kitokios, artimesnės vokiškos šio krašto formos suoliukai. Bet matyt “dovanotam arkliui į dantis nežiūrima”.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą