Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

ve.lt: moliūgomanijai pasidavė ir Klaipėda

Publikuota: 2015 spalio 28 Kategorija: Aktualijos, Iš'spaudos

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Žibintais paverstų moliūgų šventę Lietuvoje išpopuliarinę švėkšniškiai šiemet sulauks net dviejų konkurentų – šviečiančiomis daržovėmis bus galima pasigrožėti ir Klaipėdoje, ir Gargžduose.

Švėkšnoje spalio 30-ąją, 17.30 val., startuos jau ketvirtoji moliūgų-žibintų akcija “Mes už šviesą”. Jos organizatoriai pagal galimybes planuoja uždegti kuo daugiau žibintų ir šeštadienio vakarą (programa).

Paskutinį spalio penktadienį apsišviesti kviečiami ir gargždiškiai. Jie kviečiami į miesto centrą atnešti savos gamybos žibintus – ir pagamintus iš daržovių, ir stiklinius ar skardinius, pastatomus ar pakabinamus žibintus. Jais ketinama papuošti miesto centre esančią pėsčiųjų alėją. 18 val. prasidėsiančios šventės metu bus renkamas originaliausias žibintas.

Vakar Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenė, Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjunga ir Aktyvių Klaipėdos verslininkų asociacija pranešė, jog šeštadienį, 17 val., Dienovidžio skvere organizuoja Moliūgų naktį. Organizatoriai tikisi, jog ateityje tai galėtų tapti gražia tradicija.

“Dalinkimės gera nuotaika, džiaukimės gražiu rudeniu ir įpūskime senamiesčiui daugiau gyvybės praėjus vasarai”, – ragino Klaipėdos verslininkų senamiesčio sąjungos pirmininkė Reda Rimšaitė-Kovalenko.

Idėjos iniciatorė Andromeda Grauslienė, atstovaujanti Aktyvių Klaipėdos verslininkų asociacijai, pažymėjo, kad tai nebe pirmas kartas, kai suvienijus pajėgas senamiestyje gimsta šaunios naujovės.

“Pavasarį vykusi Kaimynų diena tapo dar vienu įrodymu, jog išties smagu susiburti ir vieni kitus geriau pažinti. Klaipėdos senamiesčio moliūgų naktis, tikimės, irgi bus kupina šurmulio bei šviesių įspūdžių. Norėtume, kad ateityje tokie renginiai vyktų kuo dažniau”, – teigė ji.

“Klaipėdos senamiesčio gyventojai turbūt yra didžiausi jo mylėtojai, tačiau tenka pripažinti, kad bendruomeniškumas čia dar žengia pirmuosius žingsnius, dar tik mokomės drauge koncentruotis į tai, kas pozityvu. Kūrybiškumu, moliūgais, šypsenomis – prie Senamiesčio moliūgų nakties prisidėsime kuo galėdami ir tą patį kviečiame daryti visus klaipėdiečius. Juk senamiestis – visų klaipėdiečių brangakmenis”, – kalbėjo Klaipėdos senamiesčio gyventojų bendruomenės pirmininkas Andrius Petraitis.

Verslininkai šventės dalyvius žada vaišinti kepiniais.

ve.lt inf.

Rašyti komentarą