Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Šilutės meno mokyklos pedagogai patirties sėmėsi Islandijoje

Publikuota: 2015 spalio 26 Kategorija: Gyvenimas, Švietimas

Šilutės rajono vaikų meno mokyklos nuotr.Šilutės rajono vaikų meno mokyklos nuotr.

Spalio 12-17 dienomis Šilutės rajono vaikų meno mokyklos direktoriaus pareigas einantis Arnoldas Milukas ir dailės mokytoja Živilė Skirkevičienė viešėjo Islandijoje.

Į šią išvyką mokytojai vyko pagal Nord Plius-Junior programą. Važiavo 12 žmonių grupė: 4 mokytojai iš Estijos, 4 iš Latvijos ir 4 lietuviai. Viešnagės metu lankytasi įvairaus lygio dailės lavinimo įstaigose, profesionalių dailininkų dirbtuvėse, dalyvauta seminaruose.

Šilutės rajono vaikų meno mokyklos nuotr.

Šilutės rajono vaikų meno mokyklos nuotr.

Islandijoje didelis dėmesys skiriamas meninei veiklai. Žmonės nuo mažens iki gilios senatvės lanko įvairaus lygio mokymo įstaigas. Jų yra labai įvairių. Daugelį finansuoja valstybė, prie kitų programų prisideda ir patys žmonės. Labai populiarūs įvairūs užsiėmimai suaugusiems. Tai atsispindi ir bendrame šalies stiliaus, dizaino formavime. Reikjaviko viešosios erdvės, interjeras, stebino rafinuotu, šiaurietišku dizainu. Aišku, mums tenka pavydėti puikių mokymosi sąlygų. Visomis reikalingomis priemonėmis mokiniai aprūpinami. Niekur nesiekiama konkrečių rezultatų, svarbiausia – ugdyti žmogaus kūrybiškumą.

Šilutės rajono vaikų meno mokykla programoje Nord Plius-Junior dalyvauja jau 3-ti metai. Iniciatoriai ir veiklos centras yra Saldus dailės mokykla.

Programos veikla skirstoma į 3 etapus.
Rudenį organizuojama išvyka į kurią nors šiaurės šalį. Mokymo sistema, mokyklos, menininkų veikla, praktiniai darbai. Čia dalyvauja tik mokytojai.
Pavasarį Saldus mokykloje vaikams užsiėmimus veda įvairių šalių mokytojai. Vyksta atviros pamokos, laboratorijos ir t.t. Pernai ir mūsų mokyklos mokytojai vedė užsiėmimus. Pavasarį ten sutiksime kolegas iš Islandijos bei Estijos.
Vasaros pleneras Latvijoje. Į jį renkasi įvairių šalių mokiniai ir mokytojai. Įdomu tai, jog mokytojas čia būna tik kaip koordinatorius. Visi kuriame vienodai – vaikai ir mokytojai.

Šilutės rajono vaikų meno mokyklos inf.

Rašyti komentarą