Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Virš Rusnės praūžė viesulas

Publikuota: 2010 rugpjūčio 18 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Kęstučio Demerecko nuotr.Kęstučio Demerecko nuotr.

Trečiadienį apie vidurdienį Kęstutis Demereckas užfiksavo virš Kuršių marių, Rusnės link besisukantį viesulą. Jo teigimu, tokį reginį Rusnės gyventojai galėjo stebėti apie 10 minučių.

Iš pradžių K. Demereckas pamatė ploną, iš debesų besileidžiančią gyslą, kuri vėliau stambėjo. “Galiausiai viesulas pasidarė gana galingas, o vėliau nutrūko nuo žemės ir vėl “sulindo” į debesis. Atrodė, kad jis sukasi į Ventės rago pusę, tad paskambinau savo draugui perspėti. Tačiau jis pasakė, kad viesulas slenka Rusnės link. Taigi, viesulas buvo visai netoli nuo mūsų”, – savo įspūdžiais portalui DELFI dalinosi K. Demereckas.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Klimatologijos skyriaus vedėjos Audronės Galvonaitės teigimu, tokie viesulų susiformavimai virš vandens telkinių nėra nieko nuostabaus.

“Tai įprastas reiškinys ir vasarą tokių viesulų būna, tačiau jie nebūtinai pasiekia krantą. Susiformuoti jie gali dėl skirtingų įšilimo paviršių, pavyzdžiui, galėjo būti taip, kad ant karštesnio vandens telkinio atėjo vėsesnė oro masė ir susisuko“, – portalui DELFI paaiškino A. Galvonaitė.

Pranešimų apie viesulo pridarytą žalą negauta.

Rašyti komentarą