Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šauliams komforto nereikia

Publikuota: 2015 rugsėjo 18 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

D. Jaunius (kairėje) teigia, kad šaulius patalpos tenkina. Tačiau J. Jatautas (dešinėje) neperkalbamas: tokiose sąlygose niekas gyvulių jau nebelaiko.(Oresto Lidžiaus nuotr.)D. Jaunius (kairėje) teigia, kad šaulius patalpos tenkina. Tačiau J. Jatautas (dešinėje) neperkalbamas: tokiose sąlygose niekas gyvulių jau nebelaiko.(Oresto Lidžiaus nuotr.)

Savivaldybės tarybos politikai pasibaisėjo pamatę, kokiose sąlygose savo veiklą nori vykdyti Šilutės šaulių 8-oji kuopa.

Pramonės gatvėje tarp garažų įsispraudęs senas ir akiai ne itin malonus mūrinis pastatas su asbestiniu šiferiu dengtu stogu. Jo viduje vaizdas dar niūresnis: prakiurusios lubos, betoninės grindys, tik viena mažesnė patalpa šiek tiek aptvarkyta – joje įrengta jaunųjų šaulių mokymo klasė, tačiau ir ten tamsu, pilka, nešvaru.

Būtent tokią Šilutės šaulių 8-osios kuopos „vasaros rezidenciją“ šį ketvirtadienį išvydo Šilutės rajono savivaldybės tarybos Socialinių reikalų komiteto nariai, išsiruošę į išvažiuojamąjį posėdį.

Anot Šilutės šaulių vadovo Donato Jauniaus, jų kuopa šiomis patalpomis jau seniai naudojasi. Esą ne vieną kartą buvo kreiptasi į savivaldybės vadovybę dėl jų suteikimo šauliams panaudai, tačiau esą mūsų valdžios vyrai ir moterys, ypač praeitą tarybos kadenciją, turėjo svarbesnių reikalų – trys perversmai per 4 metus – ne juokas.

Nors patalpų būklė ir labai prasta, tačiau šaulius tokios sąlygos visiškai tenkina – esą kitos kuopos nė tokių neturi, tačiau savivaldybės tarybos narių – ne. Pavyzdžiui, Algirdui Balčyčiui ir Antanui Kubaičiui nepatiko viduje vyraujanti netvarka, o Arūnas Pupšys su Jonu Jatautu teigė manantys, kad geriau reikėtų paieškoti kitų patalpų šaulių veiklai vykdyti.

-Čia baisios sąlygos, – neslėpė pasibjaurėjimo J. Jatautas. – Reikia sutelkti protus ir pradėti galvoti, nes tokiose sąlygose niekas gyvulių jau nebelaiko.

Bet juk sakoma, kad žmogus ne kiaulė…

Ne, tai nerimtas argumentas. Matyt, todėl vakarykščiame susitikime jo niekas ir neištraukė.

Šauliai sako, jog turi begalinį norą pertvarkyti didžiąją patalpą ir įkurti mažą sporto salę, kad jų kuopai priklausantys vaikai ir jaunuoliai turėtų kur susibėgti, pasipraktikuoti, pasimankštinti (Šilutės kultūros ir pramogų centre, apvaliojo stalo kabinete, kur šauliai, kaip ir kitos miesto nevyriausybinės organizacijos, turi galimybę organizuoti susirinkimus, daug nepasportuosi). Ir sporto įrenginių, sako, jie jau turintys, ir šildymo krosnį. Todėl esą gavę šias patalpas panaudai, patys imtųsi jas tvarkyti.

Tačiau, anot kuopos vadovo D. Jauniaus, jie sutiktų ir kitur įsikurti – kad tik būtų kur.

Taigi, dialogas dėl patalpų Šilutės šauliams atnaujintas. Jis bus tęsiamas kitą savaitę.

D. Jauniaus teigimu, Šilutės šaulių kuopa turi apie 100 narių, o jos veikloje aktyviai dalyvauja apie 30 vaikų (nuo 11 metų amžiaus) ir jaunuolių. Kuopai taip pat priklauso Šilutės motociklininkų klubo nariai.

Oresto Lidžiaus nuotr.

6 skaitytojų komentarai
Anal-itikas 2015 rugsėjo 20d., 11:5178.61.120.129
Žinoma kad galėtų tą kopą perkelti į kurią nors mokyklą, nes moksleivių sumažėjo, o patalpos liko tos pačios ir jos neišnaudojamos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 3

Atsakyti

siaip 2015 rugsėjo 20d., 16:1278.61.113.143
analitikui

100% sutinku del patalpu, bet yra ir kitas dalykas, sauliu kuopos vadas tik pernai i KASP istojo, tai jo zinios karyboje yra mazdaug lygios 0(nuliui), manau neuztenka sauliu sajungoje vien uzsiimti vaikais, kai savaivaldybeje yra atsargos majoru, kapitonu ir vyr. leitenantu ir ne vienas

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 6 Thumb down 4

Atsakyti

2015 rugsėjo 21d., 12:5188.119.138.11

Kam kviestis į svečius politikus, jeigu nesugebėjo, nors kiek susitvarkyti – išsišluoti.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

Op 2015 spalio 23d., 08:5988.119.138.11

Susikišk tu tuos sovietinio raugo karininkus zinai kur.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Donatas 2015 rugsėjo 21d., 13:3286.38.143.145

Šilutės šaulių kuopa nepriklauso šaulių sąjungai, tai yra atskira įmonė, kuriai nebūtini nei laipsniai a nei pareigos, o į KASP įstojau ne dėl šaulių sąjungos ir ne tam, kad užimti kažkokią tai šiltą vietą ar kažką panašaus. Mano žinios karyboje tikrai lygios nuliui, esu visai žalias, ir visiškai nieko nesugebu..

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Donatas 2015 rugsėjo 21d., 18:1186.38.143.145

Patalpas šluosim ir tvarkysim tada, kai bus suteikta panauda, o kolkas nemačiau nei vieno savivaldybės darbuotojo, kuris būtų atėjęs nors kiek jas patvarkyti ar pašluoti. Mes prisižiūrim vieną atremontuotą klasę, kuri buvo ir išplauta ir dulkės išvalytos, o tai kas mums kolkas nepriklauso ar turėtume taip pat šluoti, dažyti, taisyti? O svečių mes ten nekvietėm jie patys norėjo atvykti..

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą