Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Laivavedžiams: vandens telkiniai labai nusekę, būkite atidūs

Publikuota: 2015 rugpjūčio 28 Kategorija: Pranešimai

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Dėl užsitęsusios sausros vandens lygis vandens telkiniuose nuo vasaros pradžios nuolat žemėjo po 1-2 cm per parą. Šiuo metu vandens lygis Nemuno upėje nuo valstybės sienos su Baltarusijos Respublika iki Atmatos žiočių, taip pat ir Kuršių mariose, yra žemiau projektinio (minimalaus) vandens lygio nuo 19cm (Kuršių mariose) iki 40 cm (Nemune ties Druskininkais).

Nemuno upėje ties Kaunu šiuo metu vandens lygis yra apie 48 cm žemiau, o Kauno mariose – svyruoja ties žemiausio leistino vandens lygio riba. Dėl šios priežasties Kauno hidroelektrinė į žemutinį bjefą praleidžia mažesnį vandens debitą (praleidžiama apie 80 m3/s) nei nustatyta šio vandens telkinio naudojimo ir priežiūros taisyklėse, kuris reikalingas laivybos minimalioms sąlygoms užtikrinti (120 m3/s).

Siekdama užtikrinti saugias laivybos sąlygas, Vidaus vandens kelių direkcija nuolat stebi vidaus vandenų kelių būklę, esant poreikiui, koreguoja farvaterį žyminčių navigacinių ženklų išdėstymo vietas bei ženklina pavojų laivybai keliančias kliūtis. Taip pat nepertraukiamai yra vykdomi farvaterio valymo darbai.

Direkcija primena visiems vidaus vandenų transporto priemonių naudotojams būti atidiems ir imtis visų įmanomų saugumo priemonių.

Informaciją (ji bus nuolat atnaujinama) apie eksploatuojamuose valstybinės reikšmės vidaus vandenų kelių farvaterio ruožuose esantį vandens gylį rasite Vidaus vandens kelių direkcijos interneto svetainėje: http://www.liwa.lt/lt/news/list.

www.liwa.lt inf.

Rašyti komentarą