Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Trumpai: jokių problemų (beveik jokių)

Publikuota: 2015 rugpjūčio 27 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Na ir kas, kad dėl užsitęsusių remonto darbų ne visi į ikimokyklinio ugdymo įstaigas priimti vaikai, pavyzdžiui, Šilutės lopšelio-darželio „Pušelė“ auklėtiniai, rugsėjo mėnesį laiku galės pradėti lankyti savo grupes. Na ir kas, kad dėl tos pačios priežasties ne visi moksleiviai, pavyzdžiui, Vainuto gimnazistai, mokslo metų pradžioje turės tinkamas sąlygas mokytis mokykloje. Anksčiau ar vėliau viskas stosis į savo vietas. Ne pirmas kartas. Svarbiausia, kad vėliau vaikai galės lankyti gražiai sutvarkytas savo ugdymo įstaigas.

Beje, šiais mokslo metais Šilutės rajono ikimokyklinio ugdymo įstaigas lankys kaip niekada daug mažylių – apie 1390. Bet vaikų lopšeliuose-darželiuose dar yra laisvų vietų. Tačiau dar yra ir laukiančiųjų savo eilės patekti į ikimokyklinio ugdymo įstaigas. Anot Šilutės rajono savivaldybės administracijos Švietimo skyriaus vedėjos Birutės Tekorienės, dalis laukiančiųjų savo eilės patys nusprendė dar palaukti, kol atsilaisvins vieta pageidaujamoje įstaigoje.

Mokyklose, priešingai nei ikimokyklinio ugdymo įstaigose, vaikų ir toliau mažėja. 2015-2016 mokslo metais prognozuojamas apie 190 mokinių skaičiaus sumažėjimas – iki nepilnai 5300 (neskaitant beveik 150 priešmokyklinukų).

Ir tiek tų problemų.

Manote kitaip – rašykite, skelbsime.

Rašyti komentarą