Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kviečia į „Vėtrungių gimtadienį“

Publikuota: 2015 birželio 23 Kategorija: Be rubrikos

Birželio 26 d. (penktadienį) susitikime saloje prie senojo turgaus aikštės. Čia sužinosite vėtrungės istoriją, pamatysite jos „gimimo“ procesą, veiks įvairios edukacinės dirbtuvėlės, bus organizuojami smagūs žaidimai visai šeimai.

PROGRAMOJE:

14.00 – VĖTRUNGIŲ DIENA

KŪRYBINĖS DIRBTUVĖS

„Vėtrungė-vėlukas gimė Pamario krašte“

Kintų Vydūno kultūros centro edukatorės supažindins su Pamario krašto kuršmarių vėtrungių atsiradimo istorija bei simbolių ir spalvų reikšmėmis. Meistras Vaidotas Bliūdžius demonstruos vėtrungės kūrimo procesą. Etnografė Elena Matulionienė iš Klaipėdos miesto etnokultūros centro papasakos apie lietuvininkių austas šimtaraštes juostas. Šimtaraštėse, kaip ir vėtrungėse, buvo užkoduotas papasakojimas. Apie ką gali papasakoti vėtrungė ir šimtaraštė? Ateikite ir sužinokite!

„Mano vėtrungėlė“

Kartu su dailininke Jūrate Mierkiene nusipiešite vėtrungę ant odos, bus galima pasidaryti skirtuką knygai, Lietuvos jūrų muziejaus edukatorių komanda pakvies į žaidybines-kūrybines dirbtuves „Dirbdysiu vėtrungę“.

TRADICINIAI ŽAIDIMAI. PRAMOGOS

„Senoviniai žvejiški žaidimai“

Žaisime, bėgsime lenktynių su klumpukais, „žvejosim“ ir kitaip pramogausime. Kokius žaidimus ir pramogas mėgo pamariškiai papasakos etnografės Indrė Skablauskaitė ir Vaida Galinskienė.

VĖTRUNGIŲ GIMTADIENYJE VEIKLOS RAS KIEKVIENAS:

Bus eksponuojamos įvairios parodos: fotografijų paroda apie „Vėtrungių tėvu“ vadinamą E. Berbomą, Nidos istorijos muziejus pristatys vėtrungių ekspoziciją, Šilutės vaikų lopšelis –darželis „Žvaigždutė“ – vaikų vėtrungėlės „Mano šeimos vėtrungė“.

Rambyno regioninio parko Lankytojų centras pasiūlys nusifotografuoti atminčiai su Mažosios Lietuvos tautiniu kostiumu.

Folkloro ansamblis iš Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro ,,Agila” folkloro ansamblis „Giedružė“ (vadovė Audronė Buržinskienė) pristatys kultūrinę-etninę programą, daina pasakojančią padavimus Vėtrungių tematika. Jums gros šilutiškių folkloro ansamblis „Ramytė“ (vad.Giedrė Pocienė), šokių kolektyvas „Rusnietis“ (vad. Solveiga Mockienė)

Senovinio žuvies rūkymo medinėje rūkykloje demonstruos Jurgis Gečas iš Kintų, rusniškiai siūlys „pašmekioti“ žvejiško šiupinio, kurį išvirs Algimantas Dirsė, Rambyno regioninio parko direkcija vaišins „Rambyno laumių“ žolelių arbata ir Bitėnų pievų medumi.

Smalsiausieji Hugo Šojaus muziejaus Amatų centre galės susipažinti su vienintele išlikusia autentiška istorine vėtrunge bei apžiūrėti senovinius laivus – venterinę burvaltę „Rusnietis“, reizinę „Dreverna“

16.00 – „VĖTRUNGIŲ KELIO“ ATIDARYMAS

Senovinių Pamario krašto laivų – venterinės burvaltės „Rusnietis“ ir reizinės „Dreverna“ sutikimas.

„Vėtrungių kelio“ žaidimo startas.

Aktyviausi galės iškart išbandyti savo jėgas mažajame „Vėtrungių kelyje“ ieškodami paslėptų vėtrungėlės dalių. Nugalėtojo laukia siurprizas!

„Vėtrungių gimtadienio“ torto ir tradicinės kafijos skanavimas.

SUSITIKIME „VĖTRUNGIŲ GIMTADIENYJE“!

Šilutės kultūros ir pramogų centro inf.

Rašyti komentarą