Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Ech, tos Juozo akys, arba į sveikatą, ponai prisiekusieji!

Publikuota: 2015 gegužės 28 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Politikų apsižodžiavimas dėl alkoholio vartojimo prajuokino ne tik A. Vanagą. (stop kadras)Politikų apsižodžiavimas dėl alkoholio vartojimo prajuokino ne tik A. Vanagą. (stop kadras)

Mandrioji višta visada pirma užpakalį nuplinka (lietuvių liaudies posakis).

Šilutės rajono savivaldybės tarybos Darbo partijos frakcijos narys Juozas Sauspreškis ketvirtadienio posėdyje, svarstant sprendimo projektą dėl Šilutės miesto šventės dalyvių atleidimo nuo vietinės rinkliavos mokesčio už leidimus prekiauti ar teikti paslaugas, palietė švenčių be alkoholio temą.

- Neseniai mes su vicemeru dalyvavome paskaitoje, kurią vedė gerbiamas Karbauskas (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderis – red. pastaba). Ten ėjo kalba apie šventę be alkoholio. Ką jūs, vicemere, apie tai manote? -maždaug taip kreipėsi J. Sauspreškis į buvusį savo bendražygį žaliąjį valstietį Virgilijų Pozingį.

Ir ką jūs galvojate? Ogi V. Pozingis ėmė ir atrėžė, kaip dera tikram stačiokui: „Gerbiamas tarybos narį, žiūrėdamas į jūsų akis, aš irgi norėčiau, kad šventės būtų be alkoholio. Aš palaikyčiau tą dalyką…“

Po to vicemeras dar pasidalijo savo pastebėjimu, kad pastaraisiais metais miesto šventėse, lyginant su vykusiomis prieš 8-10 metų, mažiau bepasitaiko girtų ir taip toliau, ir panašiai.

Atsako į vicemero užgaulius žodžius nereikėjo ilgi laukti.

- Gerbiamas vicemere, – prabilo J. Sauspreškio bendrapartietis Saulius Stankevičius, – nesiūlyčiau vertinti tarybos narių pagal akių spalva arba dar ką nors, nes, jeigu pažiūrėti į kai kurių tarybos narių veido spalvą, tai alkoholį reikėtų uždrausti apskritai…

O juk viskas prasidėjo nuo tokio nekalto klausimo: kas būtų, jeigu Šilutės miesto šventėje dalyvaujantys prekybininkai nebūtų atleisti nuo vietinės rinkliavos mokesčio?

Posėdžio vaizdo įrašas (žiūrėti dalį “Dėl Šilutės miesto 2015 metų šventės dalyvių atleidimo nuo vietinės rinkliavos mokesčio”): http://www.silute.lt:50080/index.php?-1030873236

Vis dėlto taryba priėmė šventės dalyviams palankų sprendimą: šį šeštadienį vyksiančioje miesto šventėje jiems ir vėl nereikės mokėti už leidimus prekiauti.

Beje, jeigu šventės prekybininkai nebūtų atleisti nuo tos rinkliavos, savivaldybės biudžetas pasipildytų kokiais 600 eurų.

Susijęs: “Šventės be alkoholio – misija (ne)įmanoma? (apklausa)”

Rašyti komentarą