Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje nėra vietos skaidrumo „jonvabaliams“

Publikuota: 2015 gegužės 20 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Skaidrumo 'Jonvabalis' kelio į Šilutę dar nerado. (silutesetazinios.lt montažas.)Skaidrumo 'Jonvabalis' kelio į Šilutę dar nerado. (silutesetazinios.lt montažas.)

Praeitais metais startavusi skaidrumo iniciatyva „Jonvabaliai“, kuri skatina savanoriškai atskleisti visuomenei daugiau informacijos apie ES fondų lėšomis finansuojamus projektus, Šilutės rajono savivaldybės dėmesio lig šiol nesulaukė.

Šilutės rajono valdžios nesudomino ir neseniai pasibaigęs dvi savaites trukęs skaidrumo iniciatyvos „Jonvabaliai“ bei Lietuvos savivaldybių asociacijos organizuotas konkursas, kuriuo siekta išaiškinti daugiausiai informacijos apie ES investicijų panaudojimą gyventojams atskleidžiančią savivaldybę.

Šiame konkurse dalyvavo 441 projektas iš 28 Lietuvos savivaldybių. Nugalėtoja pripažinta Neringos savivaldybė, kuri gyventojams – per „Jonvabalius“ – pateikė išsamios informacijos net apie 80 proc. savo teritorijoje per pastaruosius penkerius metus įgyvendintų projektų.

Nutarėme pasidomėti, kodėl Šilutės rajono savivaldybė lig šiol neprisijungė prie šios skaidrumo iniciatyvos.

Šį pirmadienį sulaukėme tokio turinio atsakymo:
„Atsakydami į Jūsų paklausimą dėl „Jonvabalių“ inicijuoto konkurso, informuojame, kad Šilutės rajono savivaldybės administracija dėl veiklos viešinimo be jokių išlygų vadovaujasi Lietuvos Respublikos visuomenės informavimo įstatymo nuostatomis bei Bendrųjų reikalavimų valstybės ir savivaldybių institucijų ir įstaigų interneto svetainėms aprašu, patvirtintu Lietuvos Respublikos Vyriausybės 2003 m. balandžio 18 d. nutarimu Nr. 480, t.y. sistemingai ir nuosekliai skelbia visus vykdomus ir įgyvendintus projektus jau nuo 2008 metų (Savivaldybės portalo nuorodoje „PROJEKTAI-Vykdomi projektai-Įgyvendinti projektai“). Taip pat kiti įgyvendinami projektai (pavadinimas, vertė, finansavimas, išmokėta lėšų) yra skelbiami tinklalapyje www.esparama.lt, kur nuoroda yra paskelbta Savivaldybės portale toje pačioje nuorodoje „PROJEKTAI“, todėl papildomai įsitraukti į įvairias dubliuojančias akcijas ar iniciatyvas dėl darbo laiko ir žmogiškųjų resursų trūkumo nėra prasmės“.
Šį raštą parengė Komunikacijos skyriaus vyriausioji specialistė Edita Šukytė, jį pasirašė administracijos direktorius Sigitas Šeputis.

Apie „Jonvabalius“: “„Jonvabaliai“ – ES lėšomis finansuojamų projektų skaidrumui skatinti”

Apie skaidrumo konkursą: www.esinvesticijos.lt: “Paaiškėjo, kurioje savivaldybėje atskleidžiama daugiausiai informacijos apie ES investicijas”

Rašyti komentarą