Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

„Šilutės garažų“ durys užsidaro

Publikuota: 2015 gegužės 12 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

'Šilutės trolio' nuotr.'Šilutės trolio' nuotr.

Visuomeninis rinkimų komitetas „Šilutės garažai“ ir vėl priverstas pirma laiko pasitraukti iš savivaldos rinkimų, mat ši kompanija, kaip ir prieš kovo 1 d. vykusius rinkimus, nesugebėjo laiku surinkti privalomų 310 jų kandidatūras palaikančių gyventojų parašų.

Gegužės 12 d. baigėsi terminas, per kurį pakartotiniuose rinkimuose Šilutės rajono savivaldybėje norinčios dalyvauti politinės partijos ir visuomeniniai rinkimų komitetai turėjo surinkti privalomą skaičių parašų ir juos pateikti savivaldybės rinkimų komisijai. „Šilutės garažų“ komitetui, deja, ir vėl nepasisekė.

Tad į tolesnę kovą dėl valdžios žengia jau tik septynios partijos – Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Darbo partija, partija „Tvarka ir teisingumas“, Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir visuomeninis rinkimų komitetas „Už žmonių valdžią“.

Mažiau liko ir pretendentų į merus. Iš kovos kartu su „Šilutės garažais“ iškritus Stanislovui Žymančiui, liko 8 pretendentai: Tomas Budrikis (Darbo partija), Arvydas Jakas (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)), Jonas Jatautas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis), Vytautas Laurinaitis (partija „Tvarka ir teisingumas“), Alfredas Stasys Nausėda (Lietuvos socialdemokratų partija), Virgilijus Pozingis (Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga), Sandra Tamašauskienė (Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai) ir Daiva Žebelienė (visuomeninis rinkimų komitetas „Už žmonių valdžią“).

Tiesa, visų šių politinės kampanijos dalyvių pretendentai būti kandidatais į savivaldybės tarybą ir merus oficialiais kandidatais bus paskelbti tik po to, kai jų pateiktus parašų rinkimo lapus patikrins savivaldybės rinkimų komisija ir duomenis pateiks Vyriausiajai rinkimų komisijai. Anot savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko Vytauto Žiogo, tai turi būti padaryta iki gegužės 21 d.

Pakartotiniai savivaldos rinkimai Šilutės rajono savivaldybėje vyks birželio 21 d.

Politinės reklamos “Šilutės ETA žiniose” įkainiai: http://www.2013.vrk.lt/rinkimai/99_lt/Ikainiai/ZpIkainiaiEilutes4205.html

Rašyti komentarą