Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Pašalpų gavėjai darbo nesikrato

Publikuota: 2010 liepos 28 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Oresto Lidžiaus nuotr.Oresto Lidžiaus nuotr.

Šilutės rajonas turi apie 1700 šeimų, kurios gauna iš valstybės socialinę paramą pinigais. Iš jų tik 35 praeitą mėnesį atsisakė padirbėti visuomenės naudai.

Pasak Šilutės r. savivaldybės administracijos Socialinės paramos skyriaus vedėjo pavaduotojos Virginijos Paulauskienės, viešųjų darbų už gaunamą pašalpą daugiausiai kratosi jauni miesto gyventojai.

Atsisakiusiems visuomenei naudingų darbų parama teikiama ne pinigais, bet maisto ir kitomis prekėmis, išskyrus alkoholio ir tabako gaminius, kaip numatyta prieš du mėnesius rajono savivaldybės tarybos pakeistoje gyventojų telkimo visuomenei naudingiems darbams tvarkoje.

Pagal šią tvarką gaunantieji socialinę paramą pinigais kviečiami padirbėti visuomenės naudai 4 pusdienius (po 4 val.) per mėnesį.

Duomenų, kiek tiksliai pašalpų gavėjų praeitą mėnesį dirbo viešuosius darbus, Socialinės paramos skyrius neturi, mat nemaža socialiai remiamų šeimų yra atleistos nuo šios prievolės. Daugiau informacijos šia tema V. Paulauskienė pasiūlė paieškoti seniūnijose, kurios ir organizuoja viešuosius darbus.

Kiek iš viso miestelėnų dirbo per praeitą mėnesį negalėjo pasakyti ir Šilutės seniūnas Raimondas Steponkus. Tačiau, anot seniūno, jų būta išties gausu: kiekvieną darbo dieną darbo tenka parūpinti kelioms dešimtims šilutiškių. Pasitaiko, kad į seniūnijos kiemą susirenka ir iki 70 norinčiųjų padirbėti.

Seniūnijos darbuotojai jiems duoda rinkti šiukšles, pjauti žolę, kirsti krūmus, valyti takus, kitų darbų. Dirbantiesiems su savo darbo priemonėmis trumpinamas privalomas dirbti laikas.

Naująją gyventojų telkimo visuomenei naudingiems darbams tvarką R. Steponkus vertina gana palankiai. Pirmiausia dėl to, kad per pastaruosius du mėnesius miestas tapo pastebimai švaresnis, atsirado daugiau tvarkos.

Rašyti komentarą