Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Rambyno parke tvarkys piliakalnius

Publikuota: 2010 liepos 27 Kategorija: Aktualijos, Lietuvoje

Bus tvirtinami ir Rambyno kalno šlaitai. (lavirga.lietuvoje.net nuotr.)Bus tvirtinami ir Rambyno kalno šlaitai. (lavirga.lietuvoje.net nuotr.)

Įgyvendinant iš ES struktūrinių fondų finansuojamą projektą “Saugomų teritorijų tvarkymas”, Rambyno regioniniame parke, Pagėgių sav., bus tvarkomi Obstainių, Šereiklaukio ir Vilkyškių piliakalniai.

Kai kurie piliakalnių šlaitai yra šaltiniuoti, todėl, iškirtus medžius, jie bus sutvirtinti. Kad piliakalniai matytųsi, bus įrengti priėjimo takeliai, aikštelės automobiliams, informaciniai stendai, laipteliai apžvalgai.

Bus tvirtinami ir Rambyno alkakalnio šlaitai.

Parke taip pat planuojama įrengti lankytojų centrą su ekspozicijos sale. Ten lankytojai galės susipažinti su gamtos, kultūros, Mažosios Lietuvos istoriniu paveldu.

Tuo tarpu Rusnės saloje, Šilutės r., įsikūrusi Nemuno deltos regioninio parko (toliau – NDRP) direkcija šiame iš ES fondų finansuojamame projekte dalyvauja netiesiogiai – tvarko į parko teritoriją nepatenkančių, bet jai priskirtų rūpintis Senrusnės ir Sennemunės ežerų Senosios Rusnės ornitologiniame draustinyje pakrantes.

Pasak parko direkcijos vyr. kraštotvarkininko, laikinai einančio direktoriaus pareigas, Ramūno Dulinsko, krūmai ten jau baigiami kirsti, netrukus bus pradėtos tvarkyti ežerų pakrantės.

Vėliau NDRP direkcijai gali būti priskirta sutvarkyti daugiau saugomų teritorijų.

Projektą “Saugomų teritorijų tvarkymas” įgyvendina Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba.

2 skaitytojų komentarai
bitinas 2010 liepos 27d., 11:4078.61.116.40

nezmirskit dar piliakalniuose pilis atstatyti

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 1

Atsakyti

bedarbio žmona 2011 liepos 23d., 12:3778.61.76.45

Europos pinigus gavusios šį projektą vykdančios įmonės jau antri metai nesumoka atlyginimų prie piliakalnių dirbantiems žmonėms. Iš kaimo surinkti bedarbiai vyrai dirbo visą vasarą ir negavo net ant duonos…gėda tokiems projektų vykdytojams. Kažin kas prižiūrės tuos piliakalnius kai baigsis ES pinigai. Vėl apžels krūmais

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą