Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutei girtuokliai tinka

Publikuota: 2015 kovo 31 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Lėbauti ir krėsti eibes savo vaikus jau išmokėme, dabar su vaizdo kamerų pagalba stebėsime, ką jie išdarinėja gatvėje.

Antradienį priešpiet į Šilutės rajono policijos komisariatą rinkosi rajono bendruomenių lyderiai. Susitikime daugiausia kalbėta apie būtinybę stiprinti visuomenės bendradarbiavimą su policija, siekiant sukurti rajone saugią aplinką.

Rajono policijos komisariato viršininkas Sigitas Mikutavičius pasidžiaugė, kad Šilutėje dar šią vasarą bus įrengta 12 stebėjimo kamerų, kurios ne tik padės užtikrinti mieste viešąją tvarką, bet ir palengvins pareigūnams darbą išaiškinant nusikaltimus ir kitus teisėtvarkos pažeidimus.

Bendruomenės pareigūnė Nerija Ropienė pabrėžė, kad pastaruoju metu kone 100 proc. nusikalstamų veikų padaroma apsvaigus nuo alkoholio, ir viena policija šios problemos neišpręsianti. Reikia, kad patys žmonės kurtų sau saugią aplinką.

Kaip pavyzdį ji pateikė Naisių kaimą Šiaulių rajone, kur jau ne pirmus metus rengiamos tūkstančius žmonių sutraukiančios šventės be alkoholio. Ir problemų dėl viešosios tvarkos ten mažiau, ir jaunimui nėra iš ko imti blogą pavyzdį. Bent jau viešoje aplinkoje.

O kaip pas mus, Šilutės rajone?..

„Bet be prekybos alkoholiu nebus ir renginių rėmėjų,“ – viešai pasiguodė Bikavėnų kaimo bendruomenės pirmininkė Marytė Matevičienė, tuo pačiu atverdama įsisenėjusį skaudulį.

Bendruomenės pareigūnė N. Ropienė jai atsakė, jog tereikia, kad kas nors vienas, kaip Ramūnas Karbauskis Naisiuose, imtųsi iniciatyvos, ir esą visko galima pasiekti.

O kas Šilutėje imsis tokios iniciatyvos? Gal R. Karbauskio bendrapartietis Virgilijus Pozingis? Bet juk jis tokią galimybę jau turėjo. Kaip ir visi kiti ligšioliniai rajono savivaldybės vadovai. O tokių paraginimų tikrai būta.

Ir kaip dabar neprisiminsi Vaido Pavilonio žodžių, pasakytų Šilutės r. savivaldybės narkotinių ir psichotropinių medžiagų vartojimo prevencijos ir kontrolės komisijos posėdyje bemaž prieš 4 metus (V. Pavilonis tuomet ėjo mero pavaduotojo pareigas): „O ką pasakys prekybininkai? Ar nepareikalaus kompensuoti nuostolių?..“

Matyt, todėl dabar taip ir turime: lėbauti ir krėsti eibes savo vaikus jau išmokėme, dabar su vaizdo kamerų pagalba stebėsime, ką jie išdarinėja gatvėje…

Žinoma, negalima pamiršti ir tėvų atsakomybės už jų vaikų auklėjimą.

Susiję: “Į sveikatą, šilutiškiai ir miesto šventės svečiai!..”,
“Šilutės valdžia neranda vaistų prieš paauglių girtuokliavimą”

Rašyti komentarą