Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

lsveikata.lt: “Šilutės medikai: klasteris – tai lygiavertis įstaigų bendradarbiavimas”

Publikuota: 2015 kovo 24 Kategorija: Gyvenimas, Sveikata

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Praėjusiais metais startavę onkologijos, kardiologijos ir insultų klasteriai suteikė galimybę Šilutės ligoninės pacientams gauti geriausią gydymą. Tiesa, įstaigos vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus pažymi, jog klasterio idėja nėra tiesiog siųsti savo pacientus kitur. Pirmiausia ji paremta gydymo įstaigų lygiaverčiu bendradarbiavimu, rašo Ana Daukševič str. “Šilutės medikai: klasteris – tai lygiavertis įstaigų bendradarbiavimas” portale lsveikata.lt.

Tapo aiškiau

“Neretai galvojama, jog klasteris – tai paprasčiausias pacientų siuntimas į didžiąsias ligonines. Tačiau taip tikrai nėra. Visų pirma tai lygiavertis įstaigų bendradarbiavimas, siekiant suteikti sergančiajam geriausią medicinos pagalbą. Vienareikšmiai pasisakau už klasterio idėją. Ji palengvina paciento siuntimą į trečio lygio gydymo įstaigas Klaipėdoje. Bendradarbiaujame su keliomis pajūrio ligoninėmis. Klasteris – žymiai patogesnis būdas, nes dabar kiekvienas žino savo veiklos apimtis, ribas. Nekyla papildomų klausimų. Jei pacientui reikia sudėtingesnės procedūros, susisiekiame su Klaipėdos kolegomis ir jie žino, kad žmogus turi būti skubiai priimamas“, – sako Šilutės ligoninės vyriausiasis gydytojas Darius Steponkus.

Klasterio idėja – teisingas pacientų srautų paskirstymas bei pagalbos teikimas greičiau ir geriau. „Jis veikia tikrai puikiai. Ligoninėje galime atlikti trombolizę ir susisiekti su partneriais, kad pacientui būtų suteikta ir specializuota pagalba. Kita vertus, neužkrauname aukštesnio lygio gydymo įstaigų pacientais, kuriems sudėtingesnės procedūros nėra reikalingos. Reikia pabrėžti, kad yra tam tikros indikacijos. Jeigu į centrą vežtume visus pacientus, Klaipėdos specialistai irgi negalėtų dirbti. Taigi atliekame tam tikrą „filtro“ vaidmenį. Manau, toks darbo organizavimas yra geras“, – tikina vyriausiasis gydytojas. Klasterio atsiradimas įpareigoja centrą priimti visus pacientus, kuriems reikalinga specializuota pagalba, todėl derinti veiksmus yra paprasčiau.

Daugiau: lsveikata: “Šilutės medikai: klasteris – tai lygiavertis įstaigų bendradarbiavimas”

Rašyti komentarą