Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Skardžius neskuba smerkti šilutiškių bendrapartiečių

Publikuota: 2015 kovo 23 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Arvydo Gorodecko, per šiuos savivaldos rinkimus liūdnai pagarsėjusio Šilutės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininko, narystė Lietuvos socialdemokratų partijoje (toliau – LSPD) jau pakibo ant plauko. Ar ne laikas būtų pagalvoti ir apie jo tinkamumą eiti neseniai, iš karto po rinkimų pirmojo turo, jam patikėtas savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjo pareigas?

Tai viena iš temų, kurios šiandien, kovo 23 d., po pietų buvo aptartos Šilutėje ir Pagėgiuose į Seimą išrinkto socialdemokrato Artūro Skardžiaus spaudos konferencijoje.

Įžvelgia nusikalstamo aplaidumo

Seimo narys, kalbėdamas apie pastaruosius savivaldos rinkimus Šilutės rajone, ne vieną kartą pabrėžė, kad A. Gorodecko veikloje, jam vadovaujant savivaldybės rinkimų komisijai, įžvelgia aplaidumo – galbūt net nusikalstamo. Esą ir pats A. Gorodeckas to neneigia. Tačiau kitų LSDP Šilutės skyriaus narių kaltės šioje istorijoje A. Skardžius teigė neįžvelgiantis. Esą galimas išankstinio balsavimo biuletenių klastojimas LSDP naudai – tai tik niekuo nepagrįstos prielaidos, ir kol nebus įrodyta kitaip – tai jau teisėsaugos organų kompenetncija, – jis ir toliau laikysiąsis nuomonės, kad kiti LSDP skyriaus nariai niekuo dėti.

- Nežiūrint į tai, kad A. Gorodeckas tikrai padarė bent jau nusikalstamo aplaidumo veikas… kažkokias, bet šiuo atveju dėl kitų aš tikrai būčiau linkęs ginti jų garbę, vadovaujantis nekaltumo prezumpcija, – teigė Seimo narys.

O kol kas, anot A. Skardžiaus, šis skandalas – dėl galimo išankstinio balsavimo biuletenių klastojimo – yra kitų politinių partijų, iškėlusių visa tai į viešumą ir eskaluojančių, rinkimų kampanijos sudedamoji dalis.

Tačiau, jeigu bus įrodyta kitaip, tai, pasak Seimo nario, galbūt ir jis pakeisiantis savo nuomonę.

A. Skardžius nepamiršo ir kitų dviejų ikiteisminių tyrimų – dėl galimo rinkėjų papirkimo, kuriuose, kaip šeštadienio posėdyje paminėjo vienas iš Vyriausiosios rinkimų komisijos narių, figūruoja abiejų į antrąjį rinkimų turą išėjusių kandidatų į merus – Arvydo Jako (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)) ir Vytauto Laurinaičio (partija “Tvarka ir teisingumas”) – pavardės. Todėl esą prieš pakartotinius rinkimus, kurie Šilutės rajone bus organizuojami birželio 21 d., ne vieniems socialdemokratams bus sunku žiūrėti rinkėjams į akis…

Narystė partijoje pakibo ant plauko

Kalbant apie A. Gorodecką, A. Skardžius neslėpė, kad dėl jo dar šiandien bus kalbama su partijos skyriaus vadovybe.

- Yra tikimybė, kad A. Gorodeckas pats išeis iš partijos, arba bus pašalintas, – atvirai pareiškė Seimo narys.

O ar toks žmogus begali dirbti valstybės tarnyboje, juolab vadovauti savivaldybės administracijos skyriui?

Atsakydamas į šį „Šilutės ETA Žinių“ klausimą, A. Skardžius leido suprasti, kad priežasčių nušalinti A. Gorodecką nuo užimamų pareigų – per akis. Be jau minėto aplaidumo organizuojant ir vykdant savivaldybės rinkimų komisijos darbą, Seimo narys pabrėžė ir valstybės biudžetui padarytą žalą: dėl pakartotinai organizuojamų rinkimų iš naujo turės dirbti rinkimų komisijos, jų nariams vėl bus mokama už darbą, bus spausdinami nauji balsavimo biuleteniai ir kt. Esą visa tai, skaičiuojant litais, vienoje rinkimų apygardoje gali atsieiti kelis šimtus tūkstančių.

Inicijuoti A. Gorodecko nušalinimą nuo pareigų, A. Skardžiaus manymu, gali kuris nors iš Šilutės rajono savivaldybės vadovų, arba A. Gorodeckas pats galėtų iš jų pasitraukti…

Susijęs: “Savivaldos rinkimų rezultatai Šilutėje panaikinti (papildyta, video)”

16 skaitytojų komentarų
Refinansavimas 2015 kovo 23d., 17:5678.61.35.108
A.Skardžiaus manymu, “visa tai, skaičiuojant litais, vienoje rinkimų apygardoje gali atsieiti kelis šimtus tūkstančių…”
Apie tiek galima būtų, manau, grąžinti iš nuomilžio, galimai gauto išpūtus pėsčiųjų tilto per Šyšą ir keturių žibintų prie jo sąmatą.
Prieš pat rinkimus ten švietė Bekerio ir Šepučio, kerpančių kaspiną, veidai.
Laikas dalintis laime?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 60 Thumb down 4

Atsakyti

Be abejo 2015 kovo 23d., 19:0178.61.10.227
Be abejo, vienas kaip pirštas Gorodeckas suplanavo ir vykdė tokio masto veiklą, dorieji partijos draugai nieko apie tai nežinojo ir net neįtarė. O kai Gorodeckas atsakys už tokią savo asmeninę iniciatyvą (ir pasitaikyk – žinoma, netyčia – tokiam iniciatyviam kolegai papulti į rinkimų komisijos pirmininkus!), socdemų kompanija, tyra kaip p. Skardžiaus žvilgsnis, toliau gyvens taip, kaip moka ir yra įpratusi.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 54 Thumb down 3

Atsakyti

Jurga 2015 kovo 23d., 19:4778.61.50.150
Nori viską suversti ant Gorodecko galvos ir taip nukreipti dėmesį nuo Šepučio ir Laurinaičio darbelių, ypač – nuo vietos socdemų viršininko Šepučio. Kas gali paneigti, kad ne pats Gorodeckas palindo po ratais, o kažkas jį tam tikra prasme pakišo, gal pažadėdami nemokamo sūrio. O čia spąstai- klakt! ir sugriebė.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 59 Thumb down 2

Atsakyti

vietinis 2015 kovo 23d., 19:5378.61.180.179
Ką tas Kremliaus trolis smerks, pas jų juk įprasta viską daryti apeinant įstatymus.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 32 Thumb down 2

Atsakyti

Bernardas 2015 kovo 23d., 20:3078.61.57.176
Abejonės kelia ir kitas abejones.
Gal ši ,,galimai socdemų galimai afera” yra ne pirmas kartas?…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 43 Thumb down 3

Atsakyti

Rekultivacija 2015 kovo 24d., 16:5178.61.35.108
Kas galėtų paneigti, kad naujasis apygardos rinkimų komisijos pirmininkas Gorodeckas negavo metodinių patarimų iš ankstesniojo? Taip pat socdemo Steponkaus(į apg. rinkimų komisiją jį delegavo sav.administracija)? Rinkimai Šilutės-Pagėgių apygardoje bent dešimtmetį garsėjo pažeidimų gausa, o Steponkų pakeitus kitu socdemu Gorodecku , sena sistema tik gangrenuoja… Manau, teisės studentų desantas per kitus rinkimus praverstų – kad organizuotų ir balsavimų rezultatus skaičiuotų, gal jie tada ir neiškreiptų tiesos.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 10 Thumb down 0

Atsakyti

Vilte 2015 kovo 23d., 21:3578.61.15.1
isivaizduokim per visa lietuva kiek buvo socdemu pirmininku ir kokie jie darbstus partieciai buvo… o pagavo tik viena…
Naivu butu tiketis , kad partietis partieti teis, bet faktas kad gorodeckas ne vienas si reikala suko…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 39 Thumb down 2

Atsakyti

Galima manyti 2015 kovo 23d., 21:465.20.112.71
Anot Skardziaus, socdemai tiesiog balti ir pukuoti. Naivu butu tiketi, kad rinkimu komisijos pirmininkas veike savo iniciatyva-tam reikia proto tureti. Tik atkakliosios TS-KD Silutes skyriaus vedles S. Tamasauskienes deka esam palikti “po pamoku”-taisyti klaidu. /Protas ir sazine negali prarasti savu teisiu. Jiems galima primeluoti, bet apgauti ju nepavyks. J. V. Gete/

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 28 Thumb down 14

Atsakyti

1,2,7,9,12 2015 kovo 23d., 22:1378.61.12.63
Tokios gėdos greitai nenusiplausite,
Kaip ten tas jūsų šūkis buvo ” Svarbiausia – Žmogus”.
Birželio 21 d. užsirašykite “Svarbiausia – Valdžia”.
Kam čia vynioti į vatą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 37 Thumb down 1

Atsakyti

As 2015 kovo 24d., 10:0082.135.210.205
Man atrodo ,kad čia pavardes reikėtų jų viešinti o ne numerius įvardinti,nes Birželio 21 d. tie žmonės gali valdžios siekti kitais numeriais.O savo suteptus numerius paliks kitiems.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 24 Thumb down 0

Atsakyti

prisi 2015 kovo 23d., 23:2178.57.235.214
Skardžius teisus – naujoji rinkimų kampanija virsta šeputininkų, jakininkų ir komskininkų kalimu prie kryziaus. Sunku bus diskutuoti su jais apie sporto rūmų, estakados ir kitus projektus,kai matome tiek daug preliminariai galimų plytų, plyteliu, čerpiu ir kt. porinkiminių vertybių klastotojų…
Bet mes juk nuo mažumės pripratę prie sunkumų…

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 0

Atsakyti

TV 2015 kovo 23d., 23:425.20.106.238
Siūlyčiau žvilgterėti interviu su Šepučiu po I rinkimų turo. Ypatingai siūlyčiau žvilgterėti nuo 5min. (bet neapsiriksit ir nuo 3 ;-) ). Labai jau išraiškingas veidas ir atodūsiai…
P.S. neprošalį ir interviu su Laurinaičiu bei debatus būtų pasižiūrėti

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 1

Atsakyti

partietis 2015 kovo 24d., 10:055.20.111.29
Laukėme 1- Šepučio, 2- Bekerio, 7- Vanago, 9- Andžiulienės, 12- Martinkaus, taip pat 3- Balčyčio, 13- Girčiaus. atsiprašymo, deja, deja, ponai nekalti, kalta aplinka, o kad pariją pardavėte, apgavote, iš pačių partiečių ,, vogėte”… Seimo narys per drąsiai šneka, pamindamas vrk sprendimą, teisybės nėra. Sėkmės kaip viename komentare buvo uždėtas partijai pavadinimas socdetvarkiečiai. Ačiū Šepučiui už naujos partijos sukūrimą, kuri paremta dar negimusi būti melagių, nedorų, neišmintingų, o tik valdžios trokštančiųjų partija.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 37 Thumb down 5

Atsakyti

kitas 2015 kovo 24d., 10:2682.135.210.205
O ko partieti jūs taip nustebote,prie pirmo lyderio numerio prierašas jau yra,jau senai ponas įstatymams nepaklūsta,sėkmingai juos laužo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 3

Atsakyti

Renesansas 2015 kovo 24d., 11:4378.61.35.108
Socdemtvarkiečių politinė sistema( o ji Šilutės savivaldybėje įsigaliojo po paskutiniojo valdžios perversmo 2014 metų antroje pusėje) įrodė nepaneigiamai – manipuliacijomis ir, įtariama, nusikalstama veika žūt būt užgrobti valdžią(ir iždą) dar ketveriems metams. Tai reiškia – politinio klano nuožiūra naudoti apie pusę milijardo litų(ketverių metų biudžetų apytikrė suma). Vien dėl to, dar nepatvirtinus rinkimų rezultatų, “trys broliukai milžinai” (Šeputis, Laurinaitis, Pozingis) pranešė apie valdančiosios koalicijos branduolį. Jam atiteko aruodas! O dabar? TT vedlys Pavilonis viename interviu vapa, kad teismo keliu patirtus nuostolius sieks išsieiškoti iš kaltojo. Iš Šepučio-Gorodecko? Būtų provincijos politikos TOPAS! Vakar – koaliciją sudarė, šiandien- ieškinys partneriui teisme! Tik Šilutėje taip gali nutikti. Absurdistane, kur ant vakarykščio ištaškyto Libcentristų skiedryno kapojasi du tos pačios vištidės gaidžiai, o godus lapinas tuo metu šeputina išsijuosęs po raibųjų sparnais… Rajono taryba administracijos vado, sukompromitavusio savivaldybę, žinoma, nekeis iki rinkimų? Leis valdžios resursus naudoti pakartotinų rinkimų maratone?Kur einat ir mus vedat,politikieriai?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 33 Thumb down 5

Atsakyti

!!! 2015 kovo 24d., 12:4485.255.51.139
Aš jau nieko nesuprantu, gal jie galvoja, kad Šilutės žmonės kvaili ir nieko nesupranta. Taip, taip turbūt ten ties skaičiukai (1, 2, 7, 9 12, 13) atsirado todėl, kad Gorodeckui šie žmonės labai patinka ir TIKRAI NEBUVO JOKIO SUSITARIMO, nejuokinkit! Prisiimkite atsakomybę, eikite lauk iš partijos ir neskandinkite socialdemokratų partijos Šilutėje!!!!!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 27 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą