Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje pakvipo paraku

Publikuota: 2015 kovo 11 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

A. Gorodeckui (kairėje) gresia nemalonumai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)A. Gorodeckui (kairėje) gresia nemalonumai. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Kažkur „išgaravusios“ hologramos užminė didelę mįslę.

Šilutės rajono savivaldybės rinkimų komisijos nario Antano Balvočiaus vadovaujama darbo grupė, patikrinusi rinkimų dokumentus, nustatė, kad po pirmojo savivaldos rinkimų turo kažkur prapuolė apie 500 (kiti šaltiniai teigia, kad apie 450) griežtai apskaitomų hologramų, klijuojamų ant išorinių vokų su išankstinio balsavimo biuleteniais.

Darbo grupei kilo abejonių ir dėl rinkimų apylinkes pasiekusių išankstinio balsavimo dokumentų: anot „Baltųjų pirštinių“ atstovo Simo Simanausko, dalyvavusio dokumentų patikrinime stebėtojo teisėmis, patikrinus trijų atsitiktinai parinktų rinkimų apylinkių maišus su balsavimo dokumentais, visuose trūko maždaug pusės išorinių vokų, į kuriuos per išankstinį balsavimą dedami vidiniai vokai su balsavimo biuleteniais.

A. Balvočiaus vadovaujama darbo grupė dokumentų patikrinimo aktą dar vakar vakare išsiuntė Vyriausiajai rinkimų komisijai (toliau – VRK). Apie nustatytus pažeidimus VRK informavo ir „Baltosios pirštinės“.

A. Gorodeckas savo kaltės neneigia

Šilutės rajono savivaldybės rinkimų komisijos pirmininkas Arvydas Gorodeckas neneigia savo kaltės dėl kažkur prapuolusių hologramų. „Viskas dėl apskaitos ir kontrolės trūkumo, – šiandien sakė telefonu komisijos pirmininkas. – Čia jau mano kaltė. Teks už tai atsakyti“.

A. Gorodeckas teigė girdėjęs ir apie galimai prapuolusius išorinius vokus. Tačiau esą iki mūsų pokalbio jis dar nebuvo susipažinęs su darbo grupės surašytu aktu, todėl negalintis nieko konkretaus pasakyti.

Pirmumo balsų perskaičiavimas ir negaliojančių biuletenių patikrinimas septyniose rinkimų apylinkėse, A. Gorodecko teigimu, nors ir buvo aptikta neatitikimų, įtakos rinkimų rezultatams neturės.

Spręs VRK

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas nelinkęs skubėti su išvadomis dėl pastarųjų įvykių Šilutėje. Anot jo, šis dokumentų patikrinimas parodė, kad rinkimus Šilutėje reikia vertinti platensiame kontekste, o ne vien tik tuo aspektu, kad trūksta hologramų ar vokų.

„Mums rūpi ir šilutiškių komisijos narių pozicija (taip pat ir dėl A. Gorodecko darbo – red. pastaba). Dabar vieni sako, kad viskas gerai, kiti – priešingai, – sakė telefonu Z. Vaigauskas. – Dabar gavome tik tą aktą. Tikriausiai dar bus ir kokių pasiūlymų, pastebėjimų…

Galimo Trakų scenarijaus, kai rinkimų rezultatai VRK sprendimu buvo anuliuoti, Šilutėje Z. Vaigauskaus teigė kol kas neįžvelgiantis.

VRK į posėdį rinksis penktadienį. Tuomet ir bus sprendžiama, ką toliau daryti.

Susijęs: “Šilutėje perskaičiuojama dalis rinkėjų balsų”

7 skaitytojų komentarai
Rinkėjas 2015 kovo 11d., 18:1378.61.50.150
Tikroviška fantazija arba fantastinė tikrovė:Naktis. Tik viename savivaldybės lange negęsta prislopinta šviesa. Ten prie išankstinių balsavimo vokų darbuojasi vaiduoklis ir jo parankinis. Labai skuba. Tačiau užgieda Šilutės seniūnijos gaidys, ir vaiduokliai dingsta pavirsdami realiais žmogiškais sutvėrimais.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 47 Thumb down 5

Atsakyti

siaip 2015 kovo 11d., 18:5078.61.113.143
o tas vaiduoklis – Gorodeckas

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 39 Thumb down 4

Atsakyti

aš manau 2015 kovo 11d., 18:455.20.115.239
Arvydas Gorodeckis yra nesąžiningas žmogus. Jis už nesąžiningus rinkimus gavo civilinės saugos vadovo postą. Toks žmogus negali dirbti atsakingo darbo.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 52 Thumb down 5

Atsakyti

:) 2015 kovo 11d., 20:125.20.114.140
Nauji rinkimai ! Vel isrinkom ne tuos uz kuriuos balsavome. . Rinkimams priziureti ir organizuoti reikia atsakingus zmones deleguoti, o visu pirma , kad su sazine butu tvarkoj. Tai koki darba galima tam gorodeckiui patiketi?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 37 Thumb down 0

Atsakyti

ONA 2015 kovo 11d., 23:005.20.118.77
Pervesti dirbti pas kurį nors verslininką už minimumą .

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 15 Thumb down 0

Atsakyti

tadas 2015 kovo 11d., 23:4278.61.84.129
realiai galimi tik du variantai: arba nauji rinkimai arba tiesioginis seimo valdymas Šilutėje.
manau, kad T ir T aukos tik Gorodecką, naujų rinkimų ir Tvarka ir Teisingumas ir socdemai bijo labiausiai……antrą kartą Šilutė ant grėblio tikrai neužlips…..

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 21 Thumb down 8

Atsakyti

vietinis 2015 kovo 12d., 09:0478.61.180.179
Būtų šaunu, kad surengtų naujus rinkimus, tada žmonės pamatę kas yra kas nušluotų nuo valdžios tokius aferistus kaip sosialdemokratus, tvarka ir teisingumas ir laisvės sąjunga.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą