Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Kas toliau valdys Šilutės rajoną?

Publikuota: 2015 kovo 03 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutė – ne Vilnius, kur jau pirmą dieną po rinkimų buvo paskelbta apie naujos koalicijos ašį, kurią turėtų sudaryti Liberalų sąjūdis su konservatoriais, kartu laimėję beveik pusę sostinės tarybos mandatų, ir sprendimai dėl būsimos rajono savivaldybės valdančiosios koalicijos, ar bent jau jos ašies, čia taip greitai nepriimami. Juolab kad ir situacija Šilutėje kitokia.

„Tvarkiečiai“ tikisi išsilaikyti valdžioje

Šilutės „tvarkiečių“ kandidatas į merus Vytautas Laurinaitis, kuriam antrajame rinkimų ture teks susiremti su Arvydu Jaku (Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai)), šįryt sakė telefonu, kad, nors taip vadinamos konsultacijos su kitomis partijomis dėl naujos koalicijos sudarymo dar tik planuojamos – esą prie derybų stalo ketinama sėsti šiandien arba rytoj, – tačiau asmeniškai jis manantis, kad valdančiąją daugumą turėtų formuoti daugiausia mandatų laimėjusios partijos – tai yra Tvarka ir teisingumas bei Lietuvos socialdemokratų partija.

- Kitaip mūsų nesuprastų rinkėjai, – teigė V. Laurinaitis.

Anot pašnekovo, su LSDP skyriumi dar prieš rinkimus buvo sutarta dėl dabartinio rajono valdžios tandemo – mero ir administracijos direktoriaus (su galimybe susikeisti vietomis) – išsaugojimo naujoje savivaldybės tarybos kadencijoje. Todėl, kad ir kaip pasibaigtų mero rinkimai, V. Laurinaitis tikisi, kad naujos valdančiosios koalicijos pagrindu taps būtent „tvarkiečiai“ ir socialdemokratai.

A. Jakas už koaliciją be „tvarkiečių“

Į antrąjį mero rinkimų turą kartu su V. Laurinaičiu išėjęs A. Jakas nusiteikęs optimistiškai ir tikisi, kad kovo 15 d., kai vyks pakartotinis balsavimas tarybos nario – mero rinkimuose, sėkmė šypsosis būtent jam.

A. Jako nuomone, dabartinėje situacijoje rajonui geriausia būtų kairiųjų ir dešiniųjų politinių jėgų koalicija be „tvarkiečių“. Todėl, anot jo, dabar svarbiausia – ką nuspręs socialdemokratai.

Socdemai neskuba įsipareigoti

Šilutės socialdemokratai, priešingai nei „tvarkiečiai“, nelinkę skubėti kam nors įsipareigoti. Anot LSDP Šilutės skyriaus pirmininko pavaduotojo Algio Bekerio, socialdemokratams susidėti su „tvarkiečiais“ – pats lengviausias būdas formuoti naująją rajono valdančiąją koaliciją. „Tačiau ar jis geriausias?“ – retoriškai klausė pašnekovas.

- Turime žiūrėti ne tik į tai, kas mums naudinga, bet ir visam rajonui, – sakė telefonu A. Bekeris. – Juolab kad dar laukia antrasis mero rinkimų turas. Todėl ir skubėti dar nėra kur.

Variantai

Sekmadienį vykusiuose savivaldos rinkimuose daugiausia savivaldybės tarybos nario mandatų iškovojo socialdemokratai – 6. „Tvarkiečių“ sąskaitoje – vienu mažiau. Jeigu mero rinkimus laimėtų V. Laurinaitis, tai socdemai kartu su „tvarkiečiais“ turėtų iš viso 12 mandatų – tik vienu mažiau, nei reikia naujai valdančiajai daugumai suformuoti.

Jeigu daugumą formuotų socialdemokratai (be „tvarkiečių“), jiems į koaliciją tektų kviestis dar bent tris politines jėgas, laimėjusias rinkimuose po du tris mandatus.

O gal „tvarkiečiai“ be socialdemokratų imtųsi formuoti valdančiąją daugumą?

Žiūrint į mandatus laimėjusių politinių jėgų sąrašą, – Šilutės konservatoriai rinkimuose laimėjo 3 mandatus, A. Jako vedinas Lietuvos laisvės sąjungos (liberalų) skyrius, visuomeninis rinkimų komitetas „Už žmonių valdžią“, Liberalų sąjūdis, Valstiečių ir žaliųjų sjąunga ir Darbo partija – po 2 mandatus, – neatrodo, kad jiems tai pavyktų.

Nors kas čia žino…

30 skaitytojų komentarų
o aš manau 2015 kovo 3d., 11:3688.119.138.11
naujoji koalicija turėtų būti be TT ir DP. tada jau patikėčiau, kad viskas eina geryn ir vyksta valymasis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 67 Thumb down 17

Atsakyti

pritariu 2015 kovo 3d., 14:2586.38.205.105
Pritariu, jeigu socdemai žiūrės ne tik į šiandieną, bet ir į ateitį tai neis į koaliciją su TT.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 50 Thumb down 12

Atsakyti

Vizija 2015 kovo 3d., 22:335.20.106.238
Galima (ir LABAI galima) situacija. Čia iš tiesų vertėtų suklusti partijoms. TT perėmus valdančias pozicijas (ypač, jei mero postą perims “tvarkietis”), turi viltį “paimti” (galbūt ir iš nugaros, kaip minėjo Orestas) pirmiausia socdemus. Toliau, žinant “tikro mero” metodus, o ir mūsų žmonių BAIMES, dauguma taps lojalūs TT ir prasidės skilimai partijose. Visu laikų žinomas metodas- SKALDYK IR VALDYK. Tokiu būdu TT gali tapti viena didelė partija kuri ir paims absoliučią valdžią. Na, o tada nė valdyti nebereikės :-)

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 20 Thumb down 7

Pritariu 2015 kovo 4d., 15:2788.119.138.11
Visiškai pritariu. Tik Tėvynės išdavikai, gali būti susisieję su TT ar DP partijomis.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 10 Thumb down 8

Atsakyti

taigi 2015 kovo 3d., 13:1578.61.84.129
čia nėra ko manyti…..pažiūrėkime, visa Lietuva atsuko nugarą prorusiškai Pakso partijai……nejaugi Ukrainos, Krymo pavyzdžio neužtenka, ar mūsų rajonas nori tapti Rusijos flagmanu Pamaryje????

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 48 Thumb down 13

Atsakyti

vietinis 2015 kovo 3d., 13:2778.61.180.179
Kai visoje šalyje rinkėjai nusisuka nuo paksistų komskinių tai mūsų rajone ir Pagėgiuose jie aukštumoje. Kažkas čia nesiderina.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 43 Thumb down 10

Atsakyti

o tu taip nemanyk 2015 kovo 3d., 13:3582.135.214.188

Bėda Šilutės rajone yra ta, kad čia visi nori valdžios ir nesvarbu kaip kam sekasi dirbti. Na, kad ir paskutinė situacija, TT ir socdemai yra 7 mėn. valdžioje, ir jau oponentai karksi, kad gana, dabar mūsų eilė įvesti tvarką, koaliciją reikia sudaryti be TT ir pan. Nustokite, valdžią dalintis kaip vaikai saldainius, gi yra aiškiai pastebima teigiama dabartinės valdžios veikla, tai nekaišiokime pagalių į ratus, deleguokime naujai kadencijai tuos, kurie dabar valdžioje ir įsitikinsime ar sugeba toks tandemas konstruktyviai dirbti ar ne. Situaciją visada sugebėsime pakeisti, mes gi tai mokame (per 4 metus, 4 merai).

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 18 Thumb down 33

Atsakyti

Nepartinis 2015 kovo 3d., 13:4178.61.92.133
Išsilavinęs, savigarba bent kiek turintis politikas tikrai neturėtų susidėti su TT. Galų gale ką, ar akių neturime, nematome kas veržiasi į rajoną savų interesų genami? Kokie jų metodai?
Ar čia turi įsigalėti, sakykim, tik vienas klanas? Tikėkimės, kad dar žmonių su stuburu yra. Na o tie, kas nutarė priklaupti prieš tą šeimyną matyt turi savų tikslų ir interesų, bet ar jie išsipildys?
O jei neišdegs, nepaisant tų visų vadybininkų po pakampes pastangų, a?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 42 Thumb down 14

Atsakyti

vietinis 2015 kovo 3d., 13:5978.61.180.179
Kažkaip labai jau daug žmonių rajone balsavo paštu už socialkomuniagas ir Šeputį, daugiausia iš visų partijų, net paksinius aplenkė daugiau nei dvigubai, kažkas čia neaišku. Ar nebus komuniagos prasukę pro žmonių namus nešvarius reikaliukus?

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 29 Thumb down 13

Atsakyti

Balsys 2015 kovo 4d., 16:0878.61.35.108
Balsavimas paštu, kiek atmenu, socialdemokratams bene du dešimtmečius rezultatų kraitę vis pildo įspūdingai. Dar nuo tada, kai Šilutės paštui vadovavo socdemas a.a. Izidorius V. Stulbinamai daug paštu balsų būdavo pateikiama ir už socdemą Zigmantą Balčytį – tiesiog mįslingas, bet nepajudinamas rinkimų sėkmę nulemiantis bastionas!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 3

Atsakyti

antanas 2015 kovo 3d., 13:5982.135.211.147

nedarykite is TT kazkokio baubo. baubas yra kitur, …. su socdemais butu tvirta ir stabili koalicija, tai tie zmones , kurie atsako uz savo zodzius ir darbus. Jakas su dviem balsais – koks cia meras?

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 22 Thumb down 36

Atsakyti

tik 2015 kovo 3d., 14:0988.119.15.27
nereikia čia pradėti apie Ukrainą, Rusiją – jau nusibodo. O šiaip tradicinės partijos, kurios valdo Lietuvą virš 20 metų prisidengdami rusofobijos liga, daug daugiau padarė žalos Lietuvai nei Paksas su Uspaskich kartu paėmus.
O 2 turą, manau, laimės A.Jakas, nes V.Laurinaičiui pakiš koją ta pati partija, kuriai atstovauja.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 38 Thumb down 19

Atsakyti

TIKui 2015 kovo 3d., 20:0178.61.10.227
Nusibodo kalbėti apie Rusiją ir Ukrainą?! Nieko sau pasakyta! Ne mums juk gyvenimus drasko – pakalbėjom ir užteks, užmirškim, kad kaimynus skerdžia?! Plaukai šiaušiasi beskaitant tokius tekstus. Kažkas, pasivadinęs TIK, vėl sučiulbo seną dainelę apie nepagrįstą rusofobiją (ir net apie žalą?!), kai netgi neišmanančiam istorijos akivaizdu, kad Rusija ne fobija, o realybė. TIKas yra kvailas ir nesuprasdamas, ką šneka, kartoja svetimas mintis? O gal sąmoningai imasi kaišioti tradicinius prorusiškus pleištus?

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 8 Thumb down 7

Atsakyti

123 2015 kovo 3d., 15:3182.135.211.147
kazkaip zuoko partija taip pat nesublizgejo. Vilnieciai jo nori atsikratyti , kaip maro. Tiek TT , tiek LS vienodai blogos, bet TT gavo daugiau balsu neguLS, tai apie ka cia kalba?Nenoreciau matyti Siluteje , nei Laurinaicio, vien del TT partijos, o Jako , kaip nepatikimo , nes tos jo skolos, tie nepabaigti namai veda prie negeru minciu… nieko asmenisko, tik pastebejimai. Bet neturime is ko rinktis, durna situacija.butu socdemai geriau pasistenge ir jiokios problemos dabar nebutu.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 18 Thumb down 16

Atsakyti

manau 2015 kovo 3d., 21:0178.61.24.221
Nebūtų socdemai apgavę Daivutės, šiandien nereikėtų antro turo, būtų apsoliutūs laimėtojai, bet matyt sūris per skanus, kad nesinorėjo dalintis.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 17 Thumb down 8

Atsakyti

123 2015 kovo 4d., 07:185.20.114.140
Daivute nuo jako niekuom nesiskiria , viskas remiasi asmenine nauda.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 5

Ne 2015 kovo 3d., 20:345.20.114.23
Zuokas ir ne Paksas vadovaus Šilutėje, o vietiniai žmonės su priklausomybe vienai ar kitai partijai. Todėl dėliojant pliusus ir minusus, gerbiu Jaką vien jau už tai, kad jis dėl postų nebėgioja į kitas partijas, o skolos tai jo asmeninis reikalas. Beje socdemų kandidatui nepadėjo ir rinkiminės komisijos pirmininko pamaloninimas karjera – čia tikrai jaučiasi politinės korupcijos smarvė. Normalioj demokratinėj visuomenėj, kur dominuoja politinės garbės vardas, už tokį dalyką abu turėti lėkt velniop iš valdiškų įstaigų be teisės sugrįžti.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 16 Thumb down 11

Atsakyti

:) 2015 kovo 4d., 08:1082.135.211.147
skolos asmeninis reikalas?! Tai tam ir reikalingi visokie projekteliai, kad tos skolos mazetu.Valdininkas sedintis skolose tai tas pats kai lape vistideje.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 12 Thumb down 4

Atsakyti

Saulius 2015 kovo 3d., 21:5482.135.197.123

Nevarykit ant DP (Darbo partijos, jei kas trumpinio nežinote:)), jie nepirko balsų ir nieko nevežė, todėl sąžiningai turi iškovoję 2 gražius mandatus. :)

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 13

Atsakyti

pasakėlėsišuosto 2015 kovo 4d., 00:00188.69.212.214

aha, taip ir patikėjom….

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Nuošliauža 2015 kovo 4d., 18:2378.61.35.108

Kas čia gražaus ‘darbiečių” korpuse – kad iš praėjusią kadenciją turėtų 6 vietų rajono taryboje gavo tris kartus mažiau? Tik dvi? O nr. 1 vedlys Stankė iš sąrašo viršaus nusmukdytas į antrą vietą? Bet atsistatydinti, akivaizdžiai praradęs lyderystę ir prakošęs partijos skyriaus populiarumą, vis tiek neketina? Laukia Uspaskicho spyrio į užpakalį? Plūduriuok toliau, Sauliau, toj eketėj, rinkėjų antipatijos ledo arogancijos priepuoliais tikrai neišlaužysi ir nepaskandinsi.

Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 2

Atsakyti

Ateitis 2015 kovo 4d., 08:0082.135.214.188

Neužsiimsiu jokia agitacija, pripažinti reikia, kad situacija susikloste įdomi, tačiau reikia ir logikos dabar jau. Meru išrinkus JAKĄ, bent jau aš normalios, stiprios daugumos nematau, juolab kad jam nebūtų didelio pasirinkimo su kuo formuoti ją (TT ir DP) jis nenori. Tai koks gali būtų rimtas, tvirtas darbas su pačio gautais dviem mandatais? Kadangi dabar mero taip lengvai nebus galima spardyt iš jo vietos, tai prasidės “kapotynės” tarp pozicijos ir opozicijos, ir mes rinkėjai vėl eilinį kartą tapsime valdžios įkaitais. Tad (dar kartą pabrėžiu-neužsiimu jokia agitacija, balsuokit taip, kaip kiekvienam atrodo geriau) šioje situacijoje remsiu TT kandidatą Vytautą Laurinaitį, nes jam suformuoti tvirtą daugumą (LSDP+TT+dar vienas) bus paprasčiau ir bent taip mes būsime garantuoti dėl rimtų, tvirtų sprendimų savivaldybėje. NUSIBODO TAS BLAŠKYMĄSIS, VALDŽIOS DALYBOS PER PRAĖJUSIUS 4-RIUS METUS, PRADĖKIT DIRBTI TAM, KAS JUS RENKA!!!

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 20

Atsakyti

vietinis 2015 kovo 4d., 08:5378.61.180.179

Geriausia koalicija būtų socdemai su tėvynės sąjunga, su liberalu sąjudžiu ir valstiečiais, o visi kiti už borto, nes kiti yra ne partijos, o vagių susivienijimai.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 7 Thumb down 22

Atsakyti

:) 2015 kovo 4d., 10:2082.135.211.147
koalicija formuosis po mero rinkimu.Klausimas , kokia partija kuri mera remia.Manau, kad tas remimas praeis tyliai, nes abu kandidatai vienokiu ar kitokiu aspektu nepriimtini .

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 11 Thumb down 8

Atsakyti

basė 2015 kovo 4d., 15:1588.118.130.187
Man prieš visą Lietuvą gėda ,kad išsirinkome tvarkiečius , o ir Šepučiui jau laikas palikti postus- nusibodo. Gal tegu jungiasi nauji žmonės, taip laukiame, kad ir mums būtų geriau , ne tik šitiems ,kuriuos išrinkome.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 8

Atsakyti

Gėda 2015 kovo 4d., 17:4078.61.35.108
Iš 38 994 rinkėjų didesnioji pusė nematė reikalo rinkti vietos valdžią, todėl Šilutėje dabar – garbės krašto visuomenei nedaranti politinė situacija. Niekas neturi Lietuvoje tokios – kandidatai į merus yra statytiniai dviejų mažiausią pasitikėjimą šalyje pelniusių partijų. Ant svarstyklių liko tik zuokulinė-rubikoninė sąžinės šaltiena ir komskinių-gražulinių- paksinių atrajos…
Ar Šilutės žmonės su savo pačių savigarba galutinai susipyko, kad antram turui tik tokius kandidatus paliko? O gal ta didesnioji namie likusiųjų ir balsuoti nėjusiųjų manė, kad rimtą merą išrinks apgirtęs kontingentas? Iš rimtų žmonių sąrašo ar rimtos partijos? Neišrinko. Dabar – pajuokos vertas pasirinkimas, kaip filme – tarp buko ir bukesnio. Drybsokit, šilutiškiai, toliau. Kalnas prie Mahometo (urna prie daugumos jūsų) neateis, bet jums juk dzin, kas valdo?… Po poros mėnesių atsibusit ir rėksit – v a g y s!

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 26 Thumb down 5

Atsakyti

vietinis 2015 kovo 5d., 11:1178.61.180.179
Jo, geriau tie kur neina į rinkimus tegul nedejuoja kokia bloga valdžia !

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 0

vietinis 2015 kovo 5d., 11:1078.61.180.179

Graudu graudu graudu

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 3

Atsakyti

Vietiniui 2015 kovo 5d., 15:2682.135.214.188

Tu labai aktyvus, bet geriau parašyk vieną ir gerą išsamų komentarą, negu penkis ar tai šešis nulio vertus.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 0

Atsakyti

Tikrasis veidas 2015 kovo 6d., 15:3182.135.214.188

http://www.15min.lt/naujiena/rinkimai/savivaldybiu-tarybu-rinkimai-2015/laisves-sajungos-kandidatai-trakuose-itariami-pirke-balsus-laike-ginklu-ir-sprogmenu-847-489260
Pasižiūrėkit kokiai partijai priklauso Jakas. Visi stumiat ant TT, bet čia gėlytės palyginus kas bando ateit į valdžia su LLS(liberalais): balsų pirkėjai, kurie dabar dar ir visuomenei pavojingi su savo amunicija.
UŽ JAKĄ NEBALSUOSIU IR KITUS RAGINSIU TO NEDARYTI, o baisu bus ateit pas tokį bėdų spręst.

Nemėgstamas. Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 4

Atsakyti

Rašyti komentarą