Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Mums rašo: Usėnų bibliotekininkei – Gabrielės Petkevičaitės-Bitės medalis

Publikuota: 2015 vasario 26 Kategorija: Kultūra, Įvertinimas

O. Miliauskiienė. (F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.)O. Miliauskiienė. (F. Bajoraičio bibliotekos nuotr.)

Šilutės Fridricho Bajoraičio viešosios bibliotekos Usėnų filialo bibliotekininkė, Lietuvos bibliotekininkų draugijos narė Onutė Miliauskienė tapo Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medalio „Tarnaukime Lietuvai“ laureate už pilietinę iniciatyvą valstybės stiprinimo labui. Šis padėkos ženklas Onutei Miliauskienei iškilmingai bus įteiktas kovo 30 dieną 15.00 val. Panevėžio J. Miltinio dramos teatre.

Pagarba Mažosios Lietuvos krašto istorijos ir kultūros paveldui, čia gyvenusiems ir jo praeitį kūrusiems žmonėms – išskirtinis bibliotekininkės O. Miliauskienės asmenybės bruožas. Jau penketą metų ji tyrinėja ir renka istorinę medžiagą apie senąsias Mažosios Lietuvos dalies – Usėnų krašto – evangelikų liuteronų kapines, seniūnijos kaimus, dokumentiką – senųjų krašto gyventojų prisiminimus, jų epistolinį palikimą.

Pradžioje, neturėdama patirties, tačiau turėdama didžiulį norą ir užmojį, ji su bendraminčiu miestelio gyventoju Richardu Lolat, pasiėmusi diktofoną ir fotoaparatą, vaikščiojo po kaimus ir stengėsi užfiksuoti senus trobesius, kapinaites, rinkti atsiminimus ir išlikusias nuotraukas. Šiandien jos veikla išaugo iki pažintinių edukacijų ir kolektyvinių ekspedicijų organizavimo, mokslinio medžiagos fiksavimo, ryšių užmezgimo ir palaikymo su mokslininkais.

O. Miliauskienė Gabrielės Petkevičaitės-Bitės atminimo medaliui „Tarnaukime Lietuvai“ gauti buvo pristatyta už savanoriškas ir savarankiškas pozityvias iniciatyvas ir veiklą stiprinant valstybę, fiksuojant ir gaivinant jos istorinę atmintį, ugdant visuomenės pilietinę, kultūrinę savimonę, tyrinėjant, saugojant ir aktualinant Mažosios Lietuvos konfesinį, kultūrinį ir istorinį paveldą.

Sandra Jablonskienė

Rašyti komentarą