Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žalgirio mūšį paminėjo ir Šilutė

Publikuota: 2010 liepos 15 Kategorija: Atmintis, Gyvenimas

Liudo Mockaus nuotr.Liudo Mockaus nuotr.

Liepos 15 d., minint Žalgirio mūšio 600 – ąsias metines, H. Šojaus dvare muziejininkai pristatė II tūkst. pr. Kr. – XX a. pr. ginkluotės iš Šilutės muziejaus fondų parodą “Kai žvanga ginklai”.

Muziejaus istorikas Darius Barasa į parodą H. Šojaus dvare susirinkusiems miestelėnams trumpai priminė apie 1410 – ųjų liepos 15 – 16 d. įvykius prie Griunvaldo dabartinėje Lenkijos teritorijoje, kai po pusantros paros trukusių įnirtingų kautynių tarp jungtinių Lietuvos ir Lenkijos pajėgų ir Kryžiuočių ordino, pastarasis buvo sutriuškintas.

Nors tąkart buvo laimėtas ne karas, bet tik vienas mūšis (karas su ordinu dar ilgai tęsėsi), tačiau, anot muziejaus istoriko, jo būta tokio reikšmingo, kad pergalė  prieš kryžiuočius prie Griunvaldo lietuviams tapo tautos didybės ir kovos dėl laisvės simboliu.

Šilutės F. Bajoraičio viešojoje bibliotekoje ketvirtadienį buvo atidaryta literatūrinė paroda “Iš lietuvių tautos istorijos: Žalgirio mūšis – 1410 m. liepos 15 – liepos 16 d.”. Pavakare prie Kultūros ir pramogų centro koncertavo muzikos grupė iš Kauno “Ainiai”.

 

 

 

 

 

 

 

 

Liudo Mockaus nuotr.

Rašyti komentarą