Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Būti ar nebūti seniūnijai Vilkyčiuose?

Publikuota: 2015 vasario 24 Kategorija: Aktualijos, Rajone

silaine.lt nuotr.silaine.lt nuotr.

Tris praėjusio savaitgalio dienas Vilkyčiuose vykusi vietos gyventojų apklausa dėl Vilkyčių seniūnijos steigimo, priskiriant jai dalį Saugų seniūnijos teritorijos, dėl galimų pažeidimų apskųsta Šilutės rajono savivaldybei.

Tokio pat skundo artimiausiu metu turėtų sulaukti ir LR Vyriausybės atstovo Klaipėdos apskrityje tarnyba.

Apklausa įvyko

Vietos gyventojų apklausos komisijos pirmininko, Šilutės rajono savivaldybės tarybos nario PoviloTunaičio teigimu, apklausoje dėl naujos seniūnijos steigimo savo valią pareiškė iš viso 431 (33,7 proc.) rinkimų teisę turintis apklausos teritorijos gyventojas. Iš jų 340 (beveik 79 proc.) pritarė naujos seniūnijos steigimui, 91 (apie 21 proc.) pasisakė „prieš“.

Anot P. Tunaičio, daugiau kaip pusė apklausoje dalyvavusių gyventojų – 250 – vilkytiškiai, iš jų 221 pasisakė už naujos seniūnijos steigimą.

Apklausą apskundė

Šiandien, vasario 24 d., Šilutės rajono savivaldybėje gautas ir užregistruotas bendruomenių susivienijimo „Nepavėjui“ skundas dėl galimų pažeidimų organizuojant ir vykdant vietos gyventojų apklausą dėl naujos seniūnijos steigimo Vilkyčiuose.

Skunde surašyta net 12 galimų pažeidimų, dėl kurių, bendruomenių susivienijimo „Nepavėjui“ pirmininko Remigijaus Paškausko manymu, apklausos rezultatai turėtų būti panaikinti.

Skunde teigiama, kad apklausos komisijos pirmininkas P. Tunaitis slėpė nuo žmonių viršutinę apklausos lapo dalį, esą todėl jie negalėję perskaityti apklausos klausimo ir įsitikinti, kad lapas yra su Savivaldybės antspaudu. Tvirtinama, kad esama įrodymų, jog kai kurie gyventojai į apklausos lapą įrašė savo pavardę ir vardą bei pasirašė, tačiau paliko tuščias grafas „pritariu“ ir „nepritariu“. Dar teigiama, kad apklausos teritorijoje esančiose skelbimų lentose nebuvo iškabinti skelbimai apie vietos gyventojų apklausą, iš kai kurių vietovių gyventojai buvo organizuotai vežami į Vilkyčius pareikšti savo pilietinės valios ir kt.

Be to, anot R. Paškausko, Šilutės r. savivaldybė, skelbdama vietos gyventojų apklausą, neatsižvelgė į Lankupių ir Čiūtelių seniūnaitijų seniūnaičių raštus (su gyventojų parašais), kad jie nori pasilikti Saugų seniūnijoje, nebuvo atlikta finansinė-ekonominė analizė dėl naujos seniūnijos steigimo tikslingumo.

Kaltinimus neigia

Vietos gyventojų apklausos komisijos pirmininkas P. Tunaitis jam metamus kaltinimus dėl trukdymo gyventojams pareikšti savo valią neigia.

Jo teigimu, visiems gyventojams buvo suteikta galimybė susipažinti su apklausos klausimo tekstu ir laisvai pareikšti savo valią, o suklydusiems – esą tokių irgi būta (gal kokie 3) – pataisyti savo įrašą apklausos lape, patvirtinant tai komisijos pirmininko parašu.

Dėl galimo organizuoto žmonių vežimo iš atokesnių kaimų P. Tunaitis teigė neturintas ką pasakyti. Esą jis visą laiką buvo Vilkyčių mokyklos patalpose, kur buvo vykdoma apklausa, todėl neturėjęs galimybės stebėti, kas vyksta gatvėje.

Spręs Taryba

Telieka priminti, kad Vilkyčiuose įvykusi vietos gyventojų apklausa – patariamojo pobūdžio. Galutinį sprendimą dėl naujos seniūnijos steigimo turės priimti Šilutės rajono savivaldybės taryba. Greičiausiai jau artimiausiame posėdyje, kuris vyks kovo gale.

Susijęs: “Oficialu: skelbiama gyventojų apklausa”

Rašyti komentarą