Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Biudžetas eurais sėkmingai skinasi kelią į Tarybą

Publikuota: 2015 vasario 11 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

ve.lt nuotr.ve.lt nuotr.

„Skolų – mažiau, biudžetas – didesnis. Bus gerai,“ – teigė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Biudžeto ir finansų skyriaus vedėja Janina Valienė, savivaldybės tarybos Ekonomikos ir finansų komitete pristatydama rajono savivaldybės 2015 metų biudžeto projektą.

Šiemet į Šilutės rajono savivaldybės biudžetą planuojama surinkti iš viso beveik 35 milijonus eurų (per 120 mln. Lt) – daugiau kaip 5,2 proc. arba per 1,5 mln. Eur (per 5,2 mln. Lt) daugiau už pernykštes patvirtintas biudžeto pajamas.

Prie biudžeto pajamų, be kita ko, yra priskirta dotacija valstybės investicijų programai – bemaž 450 tūkst. Eur (per 1,5 mln. Lt), iš kurių planuojama finansuoti Šilutės Vydūno gimnazijos sporto salės statybą ir sporto centro projektavimo darbus, ir lėšos – beveik 448 tūkst. Eur vaikų darželiams „Pušelė“, „Raudonkepuraitė“ ir „Žibutė“, taip pat Usėnų pagrindinei mokyklai bei Švėkšnos „Saulės“ gimnazijai modernizuoti.

Biudžetą taip pat papildys praeitų metų lėšų likučiai – per 600 tūkst. Eur (daugiau kaip 2,1 mln. Lt) ir planuojamos skolintis lėšos – beveik 800 tūkst. Eur (daugiau kaip 2,7 mln. Lt) jau vykdomiems ir naujiems projektams iš dalies finansuoti.

Ekonomikos ir finansų komiteto nariai šių metų biudžeto projektui didesnių pastabų vakar neišreiškė.

Apie savivaldybės skolas buvo rašyta str. “Gerų naujienų metas”.

Rašyti komentarą