Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Oficialu: vietinės reikšmės keliams – beveik pusantro milijono eurų

Publikuota: 2015 vasario 03 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Šilutės rajono savivaldybės vadovai, specialistai ir seniūnai dalyvavo susitikime su Lietuvos automobilių kelių direkcijos prie Susisiekimo ministerijos atstovu Antanu Puidoku.

Lietuvos savivaldybės yra atsakingos už jų teritorijoje esančių vietinės reikšmės kelių (gatvių) tiesimo, taisymo (remonto), priežiūros ir saugaus eismo sąlygų užtikrinimo darbus (paslaugas).

Tai yra didelis iššūkis kiekvienai savivaldybei, nes gaunamų lėšų iš bendro Lietuvos automobilių kelių direkcijos fondo nepakanka, todėl turi būti numatomos papildomos lėšos savivaldybės biudžete, ieškoma kitų finansavimo šaltinių. Viena džiuginančių žinių, apie kurią informavo Lietuvos automobilių kelių direkcijos atstovas, kad savivaldybės gaus iki 40 procentų didesnį finansavimą, lyginant su praėjusiais metais, nes vietiniams keliams 5 procentais buvo padidintas finansavimas iš Kelių priežiūros ir plėtros programos.

Vietoj 2014 metais Šilutės rajono savivaldybei skirtų 1,057 milijono eurų, 2015 metais bus skirta apie 1,45 milijonų eurų finansavimas. 40 procentų šių lėšų turės būti naudojama kapitalo investicijoms – naujai statybai, tiesimui, rekonstravimui, o 5 procentai – saugaus eismo priemonių įgyvendinimui. Būtent šios programos lėšas planuojama naudoti atnaujinant apšvietimo sistemas Šilutės mieste ir savivaldybėje, siekiant užtikrinti mūsų gyventojų saugumą.

Viena svarbesnių problemų – potvynio padarinių sutvarkymas, kuris finansuojamas iš valstybės rezervo pagal Vyriausybės nutarimą. Tai sudaro papildomų problemų, nes šių lėšų panaudojimui reikalinga papildoma dokumentacija, projektų rengimas, ir problemos pradedamos spręsti tik praėjus porai mėnesių po potvynio pabaigos.

Kelių priežiūros fondas yra išskirstomas į tris pagrindines dalis: 65 proc. tenka valstybiniams keliams, 30 proc. – vietinės reikšmės, 5 proc. lieka valstybės rezervo fonde. 30 proc. lėšų, skiriamų vietinės reikšmės keliams, yra išskirstoma taip: 76 proc. skiriama Lietuvos savivaldybėms, išskirstant jas pagal savivaldybių kelių ilgį ir gyventojų skaičių, savivaldybių statusą (35 proc. lėšų skiriama miesto ir kurorto statusą turintiems, o likusi dalis išskirstoma rajono savivaldybėms), 4 proc. šių lėšų skiriama miškų urėdijoms, saugomoms teritorijoms ir regioniniams parkams, o 20 proc. šių lėšų lieka Lietuvos Respublikos susisiekimo ministerijai, kuri skirsto šias lėšas pagal savivaldybių pateikiamas paraiškas.

Šilutės rajono savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus inf.

4 skaitytojų komentarai
jonas 2015 vasario 3d., 13:3978.61.84.129

tai gal dar šiame amžiuje bus sutvarkytas kelias į Mingę????????

Įvertink komentarą: Thumb up 4 Thumb down 3

Atsakyti

Antanas 2015 vasario 3d., 19:1778.61.43.185

Jonai klysti, abu keliai į Minijos kaimą priklauso Klaipėdos regiono keliams, jie savivaldybei nepriklauso. Todėl ir nebus finansuojamas iš šios programos lėšų…

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

as 2015 vasario 3d., 17:485.20.112.140
kam i ta mine yra svarbesniu keliu

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 6 Thumb down 1

Atsakyti

kitas Jonas 2015 vasario 3d., 20:515.20.114.223

Tai gal pabandom estakada i rusne?

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 1

Atsakyti

Rašyti komentarą