Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

15min.lt: pažintiniai žygiai žiemą – puikus būdas įveikti visus „negaliu“

Publikuota: 2015 sausio 29 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

Žalgirių miške. (15min.lt nuotr.)Žalgirių miške. (15min.lt nuotr.)

Sausio 23-25 dienomis į trijų dienų žygį pėsčiomis išsiruošę žmonės žinojo kur eina – nemaža dalis jau anksčiau buvo dalyvavę „Alfa renginiai“ organizuotose žygiuose.

Vis dėlto žiemą prognozuoti, kokiu keliu teks eiti vieną ar kitą atkarpą, sudėtinga. Todėl staigmenų patyrė ne tik dalyviai, bet ir organizatoriai. Apie tai, kaip teko išsimaudyti lediniame vandenyje ir kitus nuotykius, pasakoja patys kelionės dalyviai ir organizatoriai.

Nemunas Tumavičius, „Alfa renginiai“ vadovas: „Savaitgalį Nemuno deltos regioniniame parke vyko 14-asis pažintinių žygio ciklo „Ekspedicija“ žygis „Mažoji Lietuva II“.

Žygis taip pat buvo skirtas organizacijos „Alfa renginiai“ dviejų metų gimtadieniui paminėti.

Apie renginį paskelbėme prieš du mėnesius. Sulaukėme daug skeptikų, teigusių, kad nesąmonė, jog žygis vyksta žiemą ir dar Nemuno deltoje.

Visi vienbalsiai teigė, kad neįveiksime, skęsime, nes, kaip žinia, sausio viduryje Rusnėje buvo potvynis. Tačiau renginys įvyko. Susirinko kiek daugiau dalyvių nei tikėjomės žiemą, o juolab tokiomis oro sąlygomis. Buvo 40 žygeivių.

Šeštadienį kėlėmės 8 val. Papusryčiavome ir 9.10 val. pilnais pilvais pradėjome pažintinį žygį. Pirmą dieną apėjome visą Rusnės salą. Sukorėme kiek daugiau nei 38 km.

Buvome maloniai nustebinti, kuomet įveikus du trečdalius maršruto, Pakalnėje neatsirado norinčių baigti kelionę ir visi draugiškai patraukėme tolyn.

Antra diena buvo kitokia. Po pirmosios maršruto, įvertinę savo jėgas, beveik pusė žygeivių liko ilsėtis. Kiti patraukė tolyn „neįveikiamuoju“ Žalgirių mišku.

Per 4 val. įveikėme truputį daugiau nei 10 km – tai nėra daug. Tačiau įspūdžių patyrėme gausiai. Bridome, bėgome, kritome, kėlėmės ir visi laimingi grįžome namo.

Galiu tik atsiprašyti naujokų, nes kai kuriems parinkta trasa buvo per sunki. Labai sunku įvertinti visų jėgas, tačiau manome, kad mūsų komanda buvo stipri tiek, kiek stiprus silpniausias narys.”

Daugiau: 15min.lt: “Pažintiniai žygiai žiemą – puikus būdas įveikti visus „negaliu“”

Rašyti komentarą