Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Žalgirių kaimo senbuvis V. Valenčius ramina: Naujuosius sutiksime be potvynio

Publikuota: 2014 gruodžio 31 Kategorija: Aktualijos, Rajone

V. Valenčius. (stop kadras iš www.silutesetazinios.lt archyvo)V. Valenčius. (stop kadras iš www.silutesetazinios.lt archyvo)

Staigus vandens lygio kilimas Nemuno žemupyje šios savaitės pradžioje net ir užliejamo Žalgirių kaimo senbuvį Valterį Valenčių paskatino suskubti ruoštis galimam potvyniui: šiandien iš pat ryto senolis mažame tvartelyje aukščiau kėlė savo ožkas. Tačiau, anot jo, bent jau artimiausiu metu kelias iš Šilutės į Rusnę išliks sausas.

V. Valterio prognozę tartum patvirtina Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos interneto svetainėje publikuojama hidrologinė informacija, iš kurios matyti, kad vanduo Nemune ties Rusne šią naktį slūgo.

Tiesa, ties Šilininkais Nemuno vandens lygis per naktį kilo. „Greičiausiai kažkur ten dabar susiformavo ižo sangrūdos,“ – spėjo Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas.

Šiandien ryte R. Renčeliauskas važinėjo potvynio zonoje, aplankė vietos gyventojus. „Nors situacija, lyginant su vakar diena, ir pasikeitė – užliejamos teritorijos kanaluose atsirado daugiau vandens, tačiau per kraštus jis dar nesilieja,“ – teigė telefonu R. Renčeliauskas.

Susijęs: “Nemunas jau grasina potvyniu”

Rašyti komentarą