Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemunas jau grasina potvyniu

Publikuota: 2014 gruodžio 30 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Šilutės rajone po vandeniu jau yra atsidūrę apie 5,5 km rajoninės reikšmės kelių. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Šilutės rajone po vandeniu jau yra atsidūrę apie 5,5 km rajoninės reikšmės kelių. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Antradienį vandens lygis Nemuno upėje ties Rusne per plauką priartėjo prie stichinės 290 cm ribos – ryte jis jau siekė 288 cm, ir iš karto pasigirdo perspėjimų, kad artimiausiu metu gali būti apsemtas kelias iš Šilutės į Rusnę.

Apie pusę šeštos vakaro Šilutės rajono savivaldybės administracijos Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas informavo „Šilutės ETA Žinias“, kad kelias iš Šilutės į Rusnę dar sausas. Vėliau tai patvirtino ir Rusnės seniūnė Dalia Drobnienė.

Pasak R. Renčeliausko, vanduo kyla dėl ledų sangrūdų Nemuno žemupyje. Visos specialiosios tarnybos, anot jo, jau pasiruošusios galimam potvyniui.

Šilutės rajone jau esama ir apsemtų rajoninių kelių ruožų. Po vandeniu yra atsidūrę dalis šių kelių: Rusnė-Galzdonai-Plaškiai, Atmatos upės krantas – Tulkiaragė, Šilutė-Šyša-Krokų lankos,. Žemaitkiemis-Vabalai – iš viso apie 5,5 km. Vandens gylis ten siekia iki 25 cm.

1 skaitytojų komentaras
Panikiorai 2015 sausio 4d., 15:385.20.114.185

nejuokinkit…Vabalų kelias ir vidurvasaryje būna po vandeniu.

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą