Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutėje atidarytas Jaunimo darbo centras

Publikuota: 2014 gruodžio 30 Kategorija: Aktualijos, Šilutėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Gruodžio 30 d. Šilutės darbo biržoje atidarytas šeštasis šiais metais Jaunimo darbo centras šalyje ir trečiasis Klaipėdos apskrityje, kur bus teikiamos nemokamos atviro informavimo ir konsultavimo paslaugos jaunimui.

Klaipėdos teritorinės darbo biržos direktorius Mindaugas Skritulskas įsitikinęs, jog didžiausią jaunimo nedarbą turinčiame Šilutės rajone jaunimo darbo centro atsiradimas duos pozityvų postūmį jaunuoliams planuoti savo ateitį, motyvuos juos siekti savo karjeros tikslų, prisidės prie sėkmingo jaunuolių integravimosi į švietimo sistemą ar darbo rinką.

Siekiant Jaunimo darbo centrą padaryti patraukliu jaunimui, jame įgyvendinti šiuolaikiniai technologiniai sprendimai – veiks 4G interneto ryšys, aktuali informacija bus teikiama garso ir vaizdo priemonėmis. Tikimasi, kad Jaunimo darbo centras taps atvira ir patraukli vieta ne tik jaunimui, bet įvairioms jaunimo organizacijoms, kitiems socialiniams partneriams, prisidedantiems prie jaunimo užimtumo didinimo. Nedirbantys jaunuoliai centre gaus pakankamai informacijos renkantis profesiją, žinių ir įgūdžių darbo paieškoje.

Jaunimo situacija Šilutės darbo rinkoje

Šiuo metu Klaipėdos teritorinės darbo biržos Šilutės skyriuje registruota 780 jaunų bedarbių. Šiais metais registruotas jaunimo nedarbas Šilutės rajone nuo 9,4 proc. sumažėjo iki 7,3 proc., tačiau vis tiek išlieka aukščiausias regione.

Tarp jaunų bedarbių iki 29 metų 46,5 proc. jaunuolių neturi profesinės kvalifikacijos, 45 proc. – įgiję profesinį ir 8,5 proc. – aukštąjį išsilavinimą. Net 64 proc. jaunuolių neturi jokios darbo patirties. 13 proc. – ilgalaikiai bedarbiai.

Per dvylika mėnesių Šilutės klientų aptarnavimo skyrius nuolatiniam ir terminuotam darbui įdarbino daugiau nei 1,1 tūkst. ir į aktyvios darbo rinkos politikos priemones nusiuntė 496 jaunus bedarbius, veiklą pagal verslo liudijimą pradėjo 120 jaunuolių.

Šilutės skyrius taip pat įgyvendina ESF projektą „Pasitikėk savimi“, kurio veiklose dalyvavo 110 nedirbančių ir nesimokančių jaunuolių, iš kurių 54 jau sėkmingai įsidarbino arba grįžo į švietimo sistemą, o 17 nusiųsti į aktyvias darbo rinkos politikos priemones. Įvairiuose projekto renginiuose jaunimui dalyvauja nevyriausybinės organizacijos, verslininkai ir socialiniai partneriai.

Lietuvoje šiuo metu jau veikia 29 jaunimo darbo centrai.

Parengta pagal www.socmin.lt inf.

Rašyti komentarą