Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

A. Skardžius: karo nebus

Publikuota: 2014 gruodžio 12 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

A. Skardžius (centre) kritiškai vertina Lietuvos Prezidentės retoriką Rusijos atžvilgiu. Nuotraukoje su juo Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojas A. Balčytis (kairėje) ir administracijos direktorius S. Šeputis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)A. Skardžius (centre) kritiškai vertina Lietuvos Prezidentės retoriką Rusijos atžvilgiu. Nuotraukoje su juo Šilutės r. savivaldybės mero pavaduotojas A. Balčytis (kairėje) ir administracijos direktorius S. Šeputis. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Šilutėje ir Pagėgiuose į LR Seimą išrinktas socialdemokratas Artūras Skardžius kritiškai vertina šalies Prezidentės Dalios Grybauskaitės retoriką Rusijos atžvilgiu.

„Tokio aukšto rango valstybės pareigūnui nederėtų taip karščiuotis, – teigė Seimo narys, penktadienį priešpiet Šilutės rajono savivaldybėje surengtoje spaudos konferencijoje kalbėdamas apie Prezidentės D. Grybauskaitės Rusijos atžvilgiu pavartotą terorizmo sąvoką. – Gerai, kad neturime tankų ir kovinių lėkuvų, o tai būtume pradėję karą, – pridūrė juokais. – Esame ES ir NATO smaigalyje, todėl ir pasekmes – ekonomines – pirmi jaučiame…“

Mūsų kaimynai latviai ir lenkai, Seimo nario manymu, šioje situacijoje elgiasi protingiau, diplomatiškiau.

A. Skardžius teigė esąs įsitikinęs, kad karo (konvencinio – red. pastaba) Lietuvoje nebus. Net ir energetinė blokada, anot Seimo nario, mūsų šaliai negresia – esą Ukraina, kurioje vis dar žvanga Rusijos ginklai, ir ta lig šiol gauna rusiškas gamtines dujas, – todėl ir Lietuvoje įgyvendinami kai kurie energetiniai projektai, pavyzdžiui, suskystintų gamtinių dujų terminalas ir elektros jungtis su Švedija, savo pajėgumais keliskart viršijantys Respublikos poreikius, jam keliantys didelių abejonių dėl savo tikslingumo. Bet tai jau kita tema.

Vis dėlto karas jau vyksta. Informacinis, elektroninis. Jau nekalbant apie ekonominį karą, kurio pasekmės labiau nei akivaizdžios: maisto prekių embargas, valstybės sienos blokada vežėjams…

Nors, kaip teigė A. Skardžius, Lietuvos verslas jau daug pasiekė ieškodamas naujų rinkų savo produktams, tačiau mūsų ekonomika ir toliau išlieka priklausoma nuo to, kokia bus geopolitinė situacija.

Nepaisydamas savo įsitikinimų dėl konvencinio karo grėsmės Lietuvai, A. Skardžius pritaria, kad turime visapusiškai stiprinti savo gynybinius pajėgumus. Juolab kad tai daryti esame įsipareigoję NATO.

2015 m. krašto apsaugai iš valstybės biudžeto planuojama skirti 425 mln. eurų (beveik 1,5 mlrd. Lt) – tai yra kone dvigubai daugiau nei dabar. Tai reiškia, kad teks mažinti kitas išlaidas ir – A. Skardžius tai ypač pabrėžė – efektyviau naudoti valstybės lėšas.

Ne į temą
Jau greitai…

Oresto Lidžiaus nuotr.

4 skaitytojų komentarai
987 2014 gruodžio 12d., 22:4578.57.227.21
tegu tik nekliedi tas skardžius… Prezidentė teisingai padarė. Visus prijaučiančius putkai veščiau į sovetską. tegu pasiziuri kokioj siknoj jie ten gyvena….

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 23 Thumb down 12

Atsakyti

XXI 2014 gruodžio 12d., 23:0678.61.23.164
Oi tas, Skardžius, Skardžius. Gergždžia, kaip surūdijusi skarda. Čia tai politikas, toliau savo pilvo nemato. Tikras patriotas. Davė durniui kelią, tai jis nuėjo į seimą.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 25 Thumb down 9

Atsakyti

tai va 2014 gruodžio 12d., 23:1678.61.168.41
nesvarbu, kad ji prezidente, bet uz kalbas, jei jos turi neigiamas pasekmes, reikia atsakyti. Taip, kad cia Arturo komentarai, yra tik seimuno pezalai ir bereiksme nuomone ivaizdziui.

Svarstytinas. O kaip tu manai? Thumb up 13 Thumb down 10

Atsakyti

Keista 2014 gruodžio 13d., 14:5778.61.10.227
Būtų labai keista, kad pons Skardžius Prezidentės kalbą vertintų kaip nors kitaip, ne kritiškai.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 9 Thumb down 5

Atsakyti

Rašyti komentarą