Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šyšos upėje gaišta žuvys

Publikuota: 2010 birželio 28 Kategorija: Aktualijos, Rajone

Edvardo Jurjono nuotr.Edvardo Jurjono nuotr.

Ilgasis šventinis savaitgalis Šilutėje paženklintas nauja ekologine nelaime: po Joninių Šyšos upės žemupyje ėmė gaišti žuvys.

Šeštadienio rytą žuvys kilo pilvais į viršų Šyšos upės atkarpoje nuo antrosios vandens kėlimo stotelės iki Atmatos upės. Kitą rytą šimtai nugaišusių žuvų jau plūduriavo Šilutės miesto prieplaukoje.

Šeštadienį gamtai neabejingi miesto gyventojai pakėlė ant kojų Šilutės aplinkosaugininkus. Tačiau pastarieji Šyšos upėje pastebėjo tik pavienes kritusias žuvis.

Vėliau, kai žinia apie gaištančias žuvis buvo perduota Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamentui (toliau – KRAAD), inspektoriai vėl grįžo prie upės. Tada jau buvo tiriamas ir deguonies kiekis vandenyje, paimta vandens laboratoriniam jo sudėties tyrimui.

Į Šilutės aplinkosaugininkus buvo kreiptasi ir sekmadienį. Tačiau tądien išjudinti jų taip ir nepavyko. Mat agentūros viršininkas yra išėjęs atostogų, viena specialistė išvykusi į užsienį, trečiasis sode kepė šašlykus…

KRAAD direktorius Andrius Kairys pirmadienio rytą telefonu sakė “Šilutės ETA žinioms”, kad šeštadienį po pietų Šyšos upės vandenyje buvo stebima labai sumažėjusi deguonies koncentracija. Dėl ko taip nutiko, turėtų paaiškėti, kai upės vanduo bus ištirtas laboratorijoje.

Departamento specialistai Šyšos upės vandenį žada tirti ir šį pirmadienį.

1 skaitytojų komentaras
Edvardas Jurjonas 2010 birželio 28d., 22:3878.61.128.70

Noreciu, kad paviesintu preitu metu liepos menesio tyrimus. Sutikime, kad laiko suteikeme daugiau negu pakankamai,tad drasiai gerbiamas Andriau Kairy, raportuokite. Taip pat atsakatas pareigune pateikirte apie dabartine ekologine katostrofa.Pazadu, kad be ataskaitos nepavyks niekaip.

Įvertink komentarą: Thumb up 0 Thumb down 0

Atsakyti

Rašyti komentarą