Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

grynas.lt: NASA vaizdžiai parodė, kokį poveikį Žemės klimatui daro žmonija (video)

Publikuota: 2014 lapkričio 20 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Stop kadras.Stop kadras.

Kasmet pasaulio automobiliai, gamyklos, jėgainės į atmosferą išskiria tonas anglies dvideginio. Na ir? Anglies dvideginio nematome ir neužuodžiame, todėl nelabai aišku, kur jis, išspjautas į atmosferą, keliauja toliau.

Todėl NASA sukūrė įtaigų filmuką, kuriame demonstruojama, kur „plaukioja“ per vienerius metus į atmosferą išmestos anglies dvidegionio dujos. Mokslininkai vizualizavo 2006-ųjų metų situaciją.

Kalbant tiksliau, šioje vizualizacijoje rodoma kintanti anglies dioksido koncentracija atmosferoje. Mažiausia dalelių koncentracija žymima mėlyna spalva, vidutinė – raudona, o didelė – rausva spalva. Balta spalva NASA atstovai pažymėjo anglies monoksido dujas atmosferoje.

Galima matyti, jog Jungtinėse Amerikos valstijose (JAV) išskirtas anglies dioksidas greitai pasklinda po pasaulį. Apksritai anglies dvideginio dujos sparčiai juda ypač virš Europos, Azijos ir Šiaurės Amerikos žemynų. Tai yra akivaizdus įrodymas, jog klimato kaitos problemos viena pavyzdinga šalis ar netgi vienas pavyzdingas žemynas išspręsti negali – tai yra užduotis visoms pasaulio šalims.

Pavyzdžiui, Jungtinių Amerikos valstijų išmestą anglies dvideginį greitai pagauna vėjai ir reikia vos kelių dienų, kad šios dujos būtų perskraidintos per Atlanto vandenyną į Europą.

Taip pat plačiai pasklinda Kinijos išmestas anglies dvideginis.

Daugiau: grynas.lt: “NASA atskleidė, kaip atrodo šylantis klimatas”

Rašyti komentarą