Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Buriavimo sezonas baigtas

Publikuota: 2014 spalio 28 Kategorija: Gyvenimas, Laisvalaikis

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Spalio antrąjį savaitgalį buriuotojai sugužėjo į šešioliktąją „Paršelio“ regatą, kuria simboliškai baigiamas buriavimo sezonas.

Pilni vasaros kelionių įspūdžių, linksmi ir draugiški buriuotojai prieš jachtų iškėlimą į krantą dar kartelį nori pajusti buriavimo malonumą, juk žiemą jie susirenka tik pasipasakoti apie savo keliones ir, jau svajodami apie žydruosius vandenis, planuoja kitas. Šioje regatoje rungiamasi dėl rimtų ir šmaikščių prizų: taurių, vėjarodžių, kepto paršelio, kiaulės ausų ir irklo. Žinoma, irklą gauną ne už puikų buriavimą, o už didžiausią klaidą.

Regata vyksta Kuršių mariose. Buriuotojai renkasi Minijos jachtų klube, kur dalijasi vasaros nuotykiais skanaudami alų, klausydamiesi muzikinės programos, siurbčiodami karštą ir gardžią šiupininę. Vakaras, Minija, jachtos, laužas, muzika ir šiltas šiltas bendravimas – kas gali būti geriau rudens vakarą?

Tačiau kitą rytą visi puola rengtis šilčiau, nes mariose vėjas žvarbesnis nei krante. Į įgulą priimami visi norintys patirti buriavimo realybę. Regatos metu būtina laikytis taisyklių, nes kitaip laukia diskvalifikacija. Pavyzdžiui, nuo starto linijos jokiu būdu negalima užvesti variklio, todėl nepučiant vėjui jachtos pasmerktos ilgam ir lėtam plaukimui, o pučiant stipriam vėjui darbuotis reiks stipriai pasvirusioje jachtoje…

Daugiau: www.minija.com: “”Paršelio regata” – baltos burės ruošiasi žiemoti”

Rašyti komentarą