Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Gimnazistai apie savivaldą (nuotr.)

Publikuota: 2014 spalio 10 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

Su gimnazistais aktualiomis savivaldos temomis kalbėjosi mero pavaduotojas A. Gečas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)Su gimnazistais aktualiomis savivaldos temomis kalbėjosi mero pavaduotojas A. Gečas. (Oresto Lidžiaus nuotr.)

Vietos savivaldos dienai skirtoje diskusijoje Šilutės rajono gimnazijų moksleiviai pasidalijo savo įžvalgomis apie savivaldybių tarybų veiklą ir galimus būdus pasitikėjimui jomis padidinti. Taip pat kalbėta apie kitąmet vyksiančius rinkimus į savivaldybių tarybas, mėginta atsakyti į daugeliui seniai rūpimą klausimą: kaip pasirinkti tą tikrąjį kandidatą?..

Su gimnazistais aktualiomis savivaldos temomis kalbėjosi Šilutės r. savivaldybės mero visuomeninis pavaduotojas Algirdas Gečas.

Asmeninius interesus tenkinantys sprendimai, korupcija, didelė stambiųjų verslininkų įtaka tarybų priimamiems sprendimams, – būtent šios priežastys, gimnazistų manymu, lemia tai, kad savivaldybių tarybų veikla taip dažnai sulaukia kritikos. Esą to galbūt pavyktų išvengti, jeigu tarybų veikla būtų viešesnė, o jų priimami sprendimai – skaidresni, labiau atspindintys vietos gyventojų lūkesčius. Kaip viena iš galimų priemonių pasitikėjimui tarybomis padidinti buvo paminėtas kadencijų iš eilės skaičiaus apribojimas.

Renkantis, už ką balsuoti tiesioginiuose mero rinkimuose, gimnazistų manymu, pirmiausia reikėtų gerai susipažinti su kandidato biografija ir veikla, išsiaiškinti, su kokia komanda jis eina į rinkimus, galbūt net pabendrauti tiesiogiai su juo, o patys kandidatai neturėtų žarstytis pažadais, kurių vėliau negalės įvykdyti.

Diskusijoje dalyvavo daugiau kaip 30 moksleivių, tačiau tik 4 prisipažino, kad ateityje patys norėtų tapti kurios nors – nebūtinai Šilutės – savivaldybės tarybos nariu. Tokių manymu, savivaldybių tarybose stokojama jaunų žmonių, naujų idėjų.

Kitus nuo aktyvios politinės veiklos atgraso viešo asmens statusas ir problemos, iškylančios dėl viešųjų ir privačių interesų derinimo.

Diskusijos pabaigoje gimnazistai ant popieriaus lapų užrašė savo palinkėjimus rajono valdžiai. Jie bus eksponuojami savivaldybės pirmajame aukšte.


Oresto Lidžiaus nuotr.

Rašyti komentarą