Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Į kelią mandato link – tik su rinkėjų palaiminimu

Publikuota: 2014 rugsėjo 25 Kategorija: Aktualijos, Rinkimai 2015

Po kitąmet vyksiančių rinkimų Šilutės r. savivaldybės taryboje vietoj dabartinių 27 narių liks 25. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)Po kitąmet vyksiančių rinkimų Šilutės r. savivaldybės taryboje vietoj dabartinių 27 narių liks 25. (silutesetazinios.lt archyvo nuotr.)

Vyriausioji rinkimų komisija nustatė ne tik renkamų savivaldybių tarybų narių skaičių kiekvienoje savivaldybėje, bet ir mažiausią bei didžiausią partijos, visuomeninio rinkimų komiteto kandidatų sąraše keliamų kandidatų į savivaldybės tarybos narius skaičių, taip pat reikalingų surinkti parašų skaičių, norint iškelti kandidatų, įskaitant kandidatą į savivaldybės tarybos narius – merus, sąrašą, arba pačiam išsikelti kandidatu į savivaldybės tarybos narius – merus.

Šilutės rajone savivaldos rinkimuose dalyvausiančioms partijoms, visuomeniniams komitetams ir save išsikėlusiems kandidatams nustatytas ne toks jau ir didelis rinkėjų parašų slenkstis – 310.

Partijų ir visuomeninių rinkimų komitetų kandidatų į Šilutės r. savivaldybės tarybos narius sąrašuose turės būti ne mažiau kaip 13 ir ne daugiau kaip 50 pavardžių.

Kitų metų kovo 1 d, vyksiančiuose rinkimuose į Šilutės r. savivaldybės taryba bus renkama 2 tarybos nariais mažiau nei dabar – 25, įskaitant merą, kuris pirmą kartą bus renkamas tiesiogiai (mat gyventojų skaičius rajone nesiekia 50 000).

Politinė kampanija prasidės nuo spalio 1 d.

Susiję: “Ką galės tiesiogiai išrinktas meras”,
“Ko paklaustumėte kandidatų į Šilutės merus?”

Politinės reklamos “Šilutės ETA žiniose” įkainiai: http://www.2013.vrk.lt/rinkimai/99_lt/Ikainiai/ZpIkainiaiEilutes4205.html

vrk.lt

Rašyti komentarą