Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Nemuno deltos vandenys paklūsta ne visiems

Publikuota: 2014 rugsėjo 16 Kategorija: Gyvenimas, Įvairenybės

Trys komandos maratono distancijos neįveikė. (NDRP direkcijos nuotr.)Trys komandos maratono distancijos neįveikė. (NDRP direkcijos nuotr.)

Baidarių maratonas pritraukia vis daugiau dalyvių.

Ir vėl prasidėjus nuostabiam rudens mėnesiui – rugsėjui, Nemuno deltos regioniniame parke įvyko trečiasis baidarių maratonas. Vasariškai šiltas oras rugsėjo 13 dieną į maratoną sukvietė dalyvių ir svečių iš Kauno, Vilniaus, Kupiškio, Telšių, Tauragės ir Šilutės.

Renginyje džiugu buvo matyti trečią kartą dalyvaujančius ir ištikimiausius maratono dalyvius, kai kuriems iš jų pasisekė užimti prizines vietas.

Kaip ir kievvienais metais, renginys prasidėjo Nemuno deltos regioninio parko direktoriaus sveikinimu bei vyr. ekologo R. Kubiliaus trumpa saugaus elgesio „pamokėle“.

Maratono dalyviai turėjo galimybę perplaukti tris parko upes – Pakalnės, Vorusnės ir Rusnaitės, taip pat pasigrožėti Kuršių mariomis bei pasigalynėti su bangomis.

Šiemet maratono dalyviai buvo suskirstyti į tris grupes: mišrią, moterų ir vyrų. Iš viso mišrioje ir moterų grupėse buvo po 5 komandas, vyrų – 9 komandos ir viena dvivietė baidarė su vienu vyriškiu.

Mišrioje nugalėjo komanda “Tandemas” iš Kupiškio (G. Baltušis ir V. Saimininkaitė), antrąją vietą užėmė komanda “Žvelsiniai” (A. Maciūnas ir D. Maciūnienė) iš Klaipėdos, trečioji atiteko šilutiškių komandai “Jovarai” (R. Kmitienė ir J. Kmitas).

Moterų grupėje pergalę šventė “Nendrelė” (A. Bagočiūvienė ir I. Dubavičiutė) iš Šilutė, aplenkusi “Piranijas” (E. Šukytė ir M. Tvardovskytė, Šilutė). Trečiosios vietos, deja, niekas nelaimėjo, nes 3 moterų komandos nepasiekė finišo, joms mielai padėjo vyr. ekologas R. Kubilius saugiai pasiekti finišą.

Vyrų komandoje geriausiai pasirodė “Yris” (J. Gurevičius ir A. Dubauskas) iš Kauno, antrąją vietą užėmė klaipėdiečių “Nendrė” (A.Pelešinas ir S. Tachtarovas), trečioje liko “Žvelsiniai” (T. Kojis ir A. Daniusevičius) iš Klaipėdos.

Pirmoms prizinėms vietoms įteiktos Nemuno deltos taurės „Nemuno deltos taurė 2014“, visiems kitiems – diplomai ir padėkos.

Maratono dalyviai ir svečiai buvo vaišinami saldžiomis vaišėmis, kava, arbata, Vileikių užkardos gaminta žirnių koše ir vietoje virta gardžia žuviene.

Nemuno deltos regioninio parko direkcija dėkoja maratono rėmėjams VĮ Šilutės miškų urėdijai, UAB Klasmann-Deilmann Šilutė, UAB „Šilutės baidarių centrui“, UAB „Mingės egzotika“, rusniškiui Simui Knapkiui ir Vileikių užkardai.

Parengta pagal Jovitos Stanionienės, NDRP vyr. specialistės, inf.

Daugiau nuotraukų: https://www.facebook.com/nemunodelta?fref=ts

P.S. Kiek tiksliai kilometrų teko irkluoti maratono dalyviams, parko direkcija nepraneša. Anksčiau buvo planuota, kad maršruto ilgis sieks apie 18 km.

Rašyti komentarą