Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Emigracijos mažinimo ypatumai Šilutėje

Publikuota: 2014 rugsėjo 16 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt archyvo nuotr.silutesetazinios.lt archyvo nuotr.

Remigijus Budrikis: „Kadangi mes čia nevystome gamybos, tai galime tiesti takus ir galvoti, kad stabdome emigraciją“.

Maždaug taip išsireiškė Šilutės rajono savivaldybės administracijos Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas, specialioje darbo grupėje svarstant apie probleminiu pripažintam Šilutės miestui numatytų skirti milijonų panaudoją tvarkant miesto stadioną ir jo prieigų viešąją infrastruktūrą.

Vidaus reikalų ministras Dailis Alfonsas Barakauskas dar vasaros pradžioje išleido įsakymą, kuriuo 23 Lietuvos miestus, turinčius nuo 6 iki 100 tūkst. gyventojų, kuriuose sparčiau nei kitur mažėja gyventojų, steigėsi mažiau įmonių ir kt., pripažino probleminiais ir numatė jiems papildomą finansavimą iš ES fondų 2014 – 2020 m. laikotarpiu. Į taip vadinamų tikslinių vietovių sąrašą pateko ir Šilutė. „Šilutės ETA Žinios“ apie tai rašė šių metų birželio 20 d. str. „Tuštybės mugė baigėsi“.

Dabar jau žinoma, kad iš visų 382 mln. litų, numatytų skirtu 23 probleminiams miestams, Šilutei gali atitekti apie 24 mln. Lt. Kaip geriau juos panaudoti, kaip tik dabar ir svarstoma savivaldybės mero Vytauto Laurinaičio potvarkiais sudarytose darbo grupėse („Šilutės ETA Žinios“, „24 milijonai“).

Oresto Lidžiaus nuotr.

Oresto Lidžiaus nuotr.

Darbo grupės, kuriai patikėta parengti pasiūlymų dėl Šilutės miesto stadiono ir jo prieigų viešosios infrastruktūros rekonstrukcijos (vadovas mero pavaduotojas Algirdas Balčytis), posėdis įvyko šiandien, rugsėjo 6 d. Jo metu ir nuskambėjo šios publikacijos pradžioje paminėta R. Budrikio frazė, kuri ne tik sužlugdė Šilutės sportininkų svajones atnaujinti ir modernizuoti pagrindinį miesto stadioną Vidaus reikalų ministerijos siūlomais milijonais, bet ir tam tikra prasme atskleidė vietos valdžios aparato požiūrį bei supratimą apie socialinių problemų sprendimą, didinant mieste tiek gyvenamosios, tiek investicinės aplinkos patrauklumą.

Anot R. Budrikio, tiklsinei vietovei numatytos skirti lėšos turėtų būti investuojamos infrastruktūrai plėtoti ten, kur privatus kapitalas vysto verslą ir kuria darbo vietas. Todėl esą šiai darbo grupei stadionas iš viso neturėtų rūpėti.

„Bet kadangi mes čia nevystome gamybos, tai galime tiesti takus ir galvoti, kad stabdome emigraciją,“ – tarsi ironizuodamas užbaigė savo pasisakymą Planavimo ir plėtros skyriaus vedėjas.

O tų takų takelių su apšvietimu (ir ne tik) darbo grupės nariai tai jau tikrai sugebės pribraižyti – nuo pat pėsčiųjų tilto per Šyšos upę ties ligonine (kairiajame krante) iki pat stadiono ir dar toliau, per visą salą…

Dalį miškotvarkos darbų miesto istoriniame parke galbūt pavyks atlikti Savivaldybės aplinkos apsaugos rėmimo specialiosios programos lėšomis. Anot Savivaldybės gamtosaugininko Remigijaus Rimkaus, vakar aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas patvirtino Šilutės miesto miško parkų, tarp kurių yra ir miesto istorinis parkas Šyšos upės pakrantėse, sutvarkymo projektą, ir kai tik tie parkai bus perduoti Savivaldybės žinion, juose bus galima pradėti darbuotis.

R. Rimkaus teigimu, jau kitąmet būtų galima išvalyti šį parką, iškirsti krūmynus. Vėliau bus galima tiesti naujus takus, įrengti aktyvaus poilsio zonas, skulptūrų parką ir kt.

Rajono valdžios aparato suvokimas apie gerovės kūrimą mieste galutinai turėtų atsiskleisti, kai visos trys darbo grupės atliks joms pavestas užduotis (jos tai turi padaryti iki rugsėjo 22 d.), ir iš jų pateiktų pasiūlymų bus rengiama Šilutės miesto integruotos teritorijos vystymo 2014-2020 m. programa.

P.S. Šilutės r. savivaldybės tarybos narys Saulius Stankevičius, A. Balčyčio paklaustas, ką, jo manymu, reikėtų padaryti saloje, tiesiog pasišaipė iš savo užmojais statyti mieste visokias skulptūras garsėjančio vicemero: “Paminklą pastatyti…”

7 skaitytojų komentarai
Rink kitus 2014 rugsėjo 17d., 10:3678.61.35.108
Tešlagalviai sprendžia, kaip panaudoti iš dangaus nukritusius 24 milijonus litų (palyginimui- apytikriai ketvirtis metinio Šilutės sav. biudžeto!) – ir klaidžioja tarp trijų pušų… Apgailėtinas Balčyčio, Stankevičiaus, Rimkaus, Budrikio supratimas apie tai, ko gyventojams, šio krašto gerovės kūrėjams, reikia. Siaurutis politikierių ratelio suvokimo horizontas, ir ryškesnio progreso krašte nesulauksime, net jei dvigubai ar trigubai daugiau milijonų iš dangaus Šilutei nukristų. Ne tos galvos, ne tos rankos, ne ta sąžinė, kuri jų panaudojimo vietas ir kryptis gali nurodyti efektyviausios grąžos visuomenės intereso vardan pagrįstam lūkesčiui.

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 14 Thumb down 0

Atsakyti

Kiti kat 2014 rugsėjo 17d., 20:5081.7.78.252

ajajai -im pulsiukas gelbėtis (nusiprobleminti) netikėtai netyčiukui nukritus:
kuo plačiau tuojpat3dinti, momental įtrinti ir dar dribsmeliuku pribarstyti…

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 2

Atsakyti

J 2014 rugsėjo 17d., 15:0582.135.209.215
nupirktu už tuos pinigus likusiems lėktuvo bilietus į vieną pusę ir visi būtų patenkinti – tešlagalviams nereiktu galvoti kur pinigus dėti, o žmonėms nereiktu galvoti kaip prie tokios valdžios išgyventi :P

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 8 Thumb down 0

Atsakyti

v. 2014 rugsėjo 18d., 09:1082.135.211.39

aišku lengviausia išvadinti” Tešlagalviais”,bet pats pasiūlyti irgi nieko negali, o juk darbo grupėse ir visuomenės balso klausomasi.tai gal nebūk pats “tešlagalvis”,o siūlyk,reikalauk ir būsi išgirstas.

Įvertink komentarą: Thumb up 3 Thumb down 4

Atsakyti

ve 2014 rugsėjo 18d., 09:5381.7.78.252

tik nereikia kabučių jot.

Įvertink komentarą: Thumb up 2 Thumb down 0

Atsakyti

r 2014 rugsėjo 18d., 18:4946.9.97.76
pasakyk ,kada ubagų balsas į dangų eina

Patinkantis. Įvertink komentarą: Thumb up 5 Thumb down 0

Atsakyti

J 2014 rugsėjo 19d., 09:4782.135.209.215

prieš rinkimus visi ubagai išklausomi :)

Įvertink komentarą: Thumb up 1 Thumb down 0

Rašyti komentarą