Sekite m?s? naujienas feisbuke
Drabužiai iš gamtos
                             Saulės ir žemės energetika, UAB "Bera Lt", Lietuvininkų 30, Šilutė, tel. 8 645 42747                             

Šilutės meras – vienas dviejuose asmenyse

Publikuota: 2014 rugsėjo 11 Kategorija: Aktualijos, Savivaldybėje

silutesetazinios.lt montažas.silutesetazinios.lt montažas.

Naujasis “tvarkietis” Vytautas Laurinaitis, tapęs Šilutės rajono savivaldybės meru, liko vadovauti ir vietos plėtros strategiją „Gyvenimo ir darbo kokybės gerinimas Šilutės rajono savivaldybės kaimo vietovėse“ įgyvendinančiai, kitaip sakant, ES fondų milijonus skirstančiai vietos veiklos grupei asociacijai “Lamatos žemė”.

Tiesa, V. Laurinaitis asociacijos “Lamatos žemė” pirmininko pareigas eina visuomeniniais pagrindais, todėl kokių nors pažeidimų, juolab interesų konfliktą jo veikloje būtų sunku įžvelgti. Bent jau kol kas.

Vis dėlto šiandieninė mero išvyka į Lietuvos kaimo plėtros 2007 – 2013 m. programos „LEADER“ metodo įgyvendinimo apžvalgą ir šios priemonės perspektyvų Lietuvos kaimo plėtros 2014 – 2020 m. programiniu laikotarpiu aptarimą Šiauliuose iškėlė klausimą: ar V. Laurinaitis ten išsiruošė kaip meras, ar kaip “Lamatos žemės” vadovas?

- Šiuo atveju aš esu vienas dviejuose asmenyse, ir tai nėra blogai, – teigė telefonu V. Laurinaitis,.– Jeigu nebūčiau asociacijos “Lamatos žemė” pirmininkas, vistiek būčiau vykęs kaip meras, nes ten bus pristatyta informacija, kuri aktuali ir vietos veiklos grupei, ir Savivadybei.

Šilutės r. savivadybė yra viena iš asociacijos “Lamatos žemė” steigėjų bei partnerių, ir jos vadovams neprošal žinoti, kaip toliau bus vykdoma Lietuvos kaimo plėtros programa „LEADER“ metodu. Tad galbūt V. Laurinaitis buvo teisus, sakydamas, kad jo buvimas dviejuose asmenyse (bent jau šiuo atveju) nėra blogai?

Rašyti komentarą